De gezondheidsvoordelen van een kiwi 

Waar de een heel gek is op kiwi, vind de ander het helemaal niet lekker. Toch zijn kiwi’s echt supergezond en voorzien ze jou en je lichaam van veel voordelen. In dit artikel delen we de voordelen één voor één met je!  

Kiwi’s bevatten ontzettend veel vitamine C 

Een van de belangrijkste dingen, die de kiwi zo gezond maken is de hoeveelheid vitamine C die het bevat. Een middelgrote kiwi bevat namelijk al ruim de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de vitamine C die je op een dag binnen moet krijgen.  

Kiwi’s bevatten veel kalium 

Naast dat er veel vitamine C in een kiwi zit bevatten ze ook veel kalium. Kalium is een mineraal dat je hart- en vaten hard nodig hebben. Door kalium heb je namelijk minder risico op een hoge bloeddruk. 

Kiwi’s zitten vol met vezels   

De voordelen houden maar niet op maar kiwi’s bevatten ook nog eens superveel vezels. Van deze vezels worden je darmen weer superblij.  

Kiwi’s voorzien je van veel antioxidanten  

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen, laat een kiwi hier nou net vol mee zitten.  

Kiwi’s zijn echt heel laag in hun calorieën  

Ook wanneer je wilt afvallen of wanneer je een paar kilo’s kwijt wilt past een kiwi daar goed in. Een kiwi bevat namelijk heel weinig calorieën maar daarnaast wel heel veel onmisbare voedingsstoffen. Per 100 gr bevat een kiwi 79 calorieën.  

Sharing is caring