Kokosolie tegen eczeem  

In Nederland hebben zo’n 400.000 mensen last van eczeem, dat zijn er behoorlijk wat. Bij veel mensen is het soms een tijdje weg maar meestal keert het weer terug. Het meest effectiefste middel dat de meeste mensen gebruiken wordt voorgeschreven door een arts en dat is hormoonzalf. Maar in dit artikel delen we graag de voordelen van kokosolie voor je eczeem met je! 

De voordelen van kokosolie voor je eczeem  

Mensen met eczeem hebben vaak last van een huid die te droog is en daarnaast is de barrièrefunctie van de huid vaak ook beschadigd. Een van de grote voordelen van kokosolie is dat het hydrateert. Door deze hydratie wordt er eigenlijk een extra barrière voor je huid gemaakt. Door deze barrière kan een infectie minder makkelijk de huid indringen en daardoor zal uiteindelijk je eczeem minder worden.  

Het andere voordeel van kokosolie is dat het ook een koel gevoel geeft op de huid, eczeem kan soms best brandend of prikkelend aanvoelen. Kokosolie kan dit gevoel verlichten en wat verkoeling aanbrengen. En misschien nog wel belangrijker, bij eczeem hebben mensen het meeste last van een jeukende huid. Hierdoor gaan ze krabben en wordt het eigenlijk alleen maar erger. Kokosolie vermindert de jeuk en dus daarmee ook de drang om te krabben, dit kan ervoor zorgen dat de huid minder beschadigd raakt door het krabben en zo beter kan herstellen.  

Wanneer en hoe te gebruiken  

Nu is de vraag natuurlijk hoe en wanneer je kokosolie het beste kunt gebruiken voor je huid. Je kunt de kokosolie gewoon puur aanbrengen op je huid, bijvoorbeeld na het douchen, bij het wakker worden of voordat je naar bed gaat. Wanneer je het wat smeerbaarder wil maken kun je de kokosolie opkloppen met een mixer, dit zorgt ervoor dat de kokosolie zachter is en hierdoor minder stug is. Kokosolie zonder dat het gemixt is kan ook prima, het smeert alleen wat minder makkelijk.  

Sharing is caring