Bloemen cadeau geven aan een man? Dat is anno 2022 nog steeds een taboe!

Bloemen worden vaak gezien als het standaard cadeau voor vrouwen. Het komt nauwelijks voor dat vrouwen bloemen cadeau geven aan mannen. Waarom is dat anno 2022 nog steeds een taboe? En hoe maken we hier verandering in? We vertellen het je hieronder.

Bloemen als cadeau

Bloemen worden ontzettend vaak cadeau gegeven bij iedere gelegenheid en op elke leeftijd. Uit een onderzoek van Topbloemen.nl bleek dat alle Nederlands blij worden van bloemen voor hun verjaardag. Meer dan de helft geeft aan alleen een boeket te kopen voor de verjaardag van een vrouw. En maar 39% vindt bloemen een geschikt cadeau voor zowel mannen als vrouwen. Een Mooi boeket wordt dus voornamelijk gezien als een geschikt cadeau voor de vrouw.

Emancipatie

Inmiddels zijn we gelukkig in veel opzichten al ver op het gebied van emancipatie. Maar nog steeds valt hier veel in te winnen zo blijkt dit ook weer in deze kwestie. Want waarom zouden bloemen niet ook gewoon een leuk cadeau kunnen zijn voor mannen? Mannen kunnen namelijk net zo blij worden van mooie bloemen in huis als vrouwen.

Van deze bloemen worden mannen blij!

Gezien het taboe van het geven van bloemen aan mannen, kunnen we ons voorstellen dat het lastig is om te kiezen welke bloemen je dan geeft aan een man. Daar helpen we je graag een handje bij. Om te beginnen is het voor mannen vooral belangrijk dat het bloemen zijn die niet te veel verzorging nodig hebben. Daarnaast zijn veel mannen gek op het interieur. Kies dus iets wat daarbij past. Ga voor een boeket met een robuuste vorm, en kleuren zoals blauw en paars. Met zo’n stoer boeket heb je altijd succes!

Met deze bloemen creëer je in een handomdraai een stoer boeket:

  • Gerbera’s
  • Lelies
  • rozen
  • Seringen
  • Anthuriums
  • Gladiolen
  • Zonnebloemen

We moeten af van het stereotype beeld

Het is vooral belangrijk om van het stereotype beeld af te komen dat alleen vrouwen bloemen leuk zouden vinden als cadeau. Het mag best wel wat meer genormaliseerd worden dat ook mannen het leuk vinden om bloemen te krijgen. Het gaat natuurlijk om het gebaar van het geven van een cadeau. Dus laten we vooral anno 2022 met zijn allen ook mannen verblijden met een prachtig boeket. Dan zal dit taboe vanzelf verdwijnen.

Sharing is caring