Dit doe je tegen psoriasis  

Psoriasis, de chronische huidaandoening die voor veel mensen ontzettend vervelend kan zijn. De jeuk en psoriasis maakt mensen onzeker. Maar wat kun je er nu precies tegen doen? De redactie legt het je hieronder uit. 

Niet te genezen  

Helaas is het zo dat ook wij niet de wonderbaarlijke tip hebben die psoriasis kan genezen. Psoriasis is namelijk op dit moment niet te genezen maar de klachten kunnen wel minder gemaakt worden. Zo is de jeuk minder en kunnen de plekken ook wat minder opvallen. Soms is het wel zo dat de plekken bijvoorbeeld na een paar weken weer kunnen verdwijnen maar ze kunnen ook je hele leven blijven zitten dat verschilt.  

Smeren, smeren en nog eens smeren 

De klachten van psoriasis kunnen minder worden door te smeren met een vette zalf zonder medicijnen of parfum. Dit kun je een aantal keer per dag doen en dan is de kans groot dat je klachten zullen verminderen 

Mocht dit niet helpen zijn er ook nog zalfjes die door een arts voorgeschreven kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld zalf met hormonen (corticosteroïden). 

Algehele leefstijl 

Ondanks dat het niet allemaal 100% bewezen is kan het wel zo zijn dat het aanpassen van je leefstijl kan helpen bij de vermindering van de klachten. Voor psoriasis is het bijvoorbeeld niet goed om veel stress te hebben of veel te roken en veel alcohol te drinken. Gezond leven is belangrijk in algemene zin maar dus ook voor je psoriasis.  

Invloed van de zon  

Je kunt prima met psoriasis in de zon zitten, het kan zelfs soms een positief effect hebben op de huid. Wel is het belangrijk niet ineens heel lang achter elkaar in de zon te zitten maar dit op te bouwen. Uiteraard moet je er ook voor zorgen dat je niet verbrandt. Maar verstandig in de zon zitten met psoriasis kan prima.  

Sharing is caring