5x koolhydraatarme vervangers 

Brood, pasta en aardappels we houden er allemaal van en zijn snel en makkelijk te bereiden. Vaak zijn ze een groot onderdeel van onze maaltijden. Wil jij eens wat minder koolhydraten eten dan hebben wij de lekkerste vervangers voor je op een rijtje gezet. 

Wraps 

Met wraps kan je eindeloos variëren. Voor zowel een lichte lunch als een vullende avondmaaltijd. Maar de normale wrap bevat wel veel koolhydraten. Kies daarom voor een slawrap. IJsbergsla is hier bijvoorbeeld perfect, de bladen zijn namelijk groot en stevig waardoor jij ze makkelijk kan vullen en rollen. Ook kan je kiezen om een omelet te maken en deze te vullen als wrap. Met de toppings kan je eindeloos variëren met wat je maar lekker vindt.  

Bloemkoolpizza 

Pizza, heerlijk om na een lange dag ermee op de bank te ploffen. Ben je opzoek naar een gezonder alternatief, probeer dan eens een pizza met een groentebodem. In de supermarkt kan je tegenwoordig meerdere soorten vinden. Zowel bloemkool als broccoli is erg populair. Je eet niet alleen minder koolhydraten maar ook krijg je meer groenten binnen. 

Pasta  

Courgette- of wortelpasta zijn lekker en koolhydraatarme vervangers voor je geliefde pasta soorten. Net zoals je pasta kan je ze kant en klaar in de supermarkt kopen maar, ook kan je je eigen groente spaghetti maken. Kies jij voor wortel of courgette? Stop de saus lekker vol met groenten voor een gezonde maaltijd. Ook lasagnebladen kan je vervangen voor plakken aubergine of courgette.  

Rijst 

Eet je vaak in de week rijst? Je weet het dan waarschijnlijk wel, rijst is vrij hoog in koolhydraten. Kijk eens naar een andere optie. Zo kan je broccoli- of bloemkoolrijst makkelijk zelf maken door deze te raspen.  

Meel  

Je staat graag in de keuken om de lekkerste baksels te maken. Maar koolhydraatarm bakken vind je misschien nog lastig. Amandelmeel is een geweldig alternatief voor tarwemeel. Het is niet alleen gezonder en armer in koolhydraten, maar ook glutenvrij. Wel kan amandelmeel vrij prijzig zijn, kokosmeel is ook een goede optie!  

Sharing is caring