Wil je een betere conditie? Doe dan deze oefeningen

Het hebben van een goede conditie is heel belangrijk. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook gewoon in je dagelijkse leven. Wil jij graag aan je conditie werken? Wij hebben voor jou 6 oefeningen op een rijtje gezet die je daarbij gaan helpen.  

Burpees  

Misschien raak je al buiten adem als je er alleen nog maar aan denkt, maar deze oefening gaat je zeker helpen wanneer je aan je conditie wilt werken.  

Hoe voor je de oefening uit?

Kom in een plank staan met je handen onder je schouders en voeten op heupbreedte. Zorg ervoor dat je een mooie rechte lijn hebt gemaakt van je lichaam. Vervolgens spring je met je knieën naar je borst en spring je zo hoog mogelijk. Daarna kom je weer in de plank positie. Dit probeer je vol te houden voor 30 seconden.  

Mountain climbers  

Tijdens deze oefening werk je niet alleen aan je conditie, maar ook aan je buikspieren.  

Hoe voer je deze oefening uit?

Kom in een plank staan, op je handen en je voeten op heupbreedte. Kom dan met je rechterknie richting je borst en zet je been vervolgens weer terug. Nu wissel je van kant en dit herhaal je voor 30 seconden en als het lukt voor 1 minuut.  

Touwtjespringen 

Dit heb je vast wel eens gedaan op het schoolplein toen je nog een kind was. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ook goed voor je conditie.  

Hoe voer je deze oefening uit?

Ga rechtop staan, voeten op heupbreedte en maak een mooie rechte lijn van je lichaam. Vervolgens ga je touwtjespringen en als je het kan, kan je er ook trucjes mee doen. 

Squat plus spring 

Tijdens deze oefening werk je natuurlijk aan je conditie, maar je traint ook effectief je billen en benen.  

Hoe voer je deze oefening uit?

Ga rechtop staan, met je voeten uit elkaar en je tenen wijzen naar buiten. Vervolgens maak je een squat en wanneer je omhoog komt maak je een sprong. Daarna doe je weer de squat en dit herhaal je voor 30 seconden.  

Snelle voeten 

Door deze oefening met enige regelmaat te doen zal je merken dat je deze oefening steeds langer kan volhouden. 

Hoe voer je deze oefening uit?

Ga in een squat positie staan, met een rechte rug en je billen naar achteren. Je voeten staan uit elkaar en vervolgens beweeg je je voeten zo snel mogelijk op de plaats. Doe dit voor 30 seconden. Pagina-einde 

Jumping lunge  

Tijdens deze oefening ben je gefocust om je conditie een boost te geven, maar je werkt ook aan je billen en benen.  

Hoe voer je deze oefening uit?

Je linkerbeen is achter je, met je hak van de grond en je rechterbeen is iets naar voren. Zak nu door beide benen en wanneer je omhoog komt maak je een kleine sprong. Herhaal dit voor 30 seconden per kant. Als het je lukt kan je er ook voor kiezen om continu te wisselen van kant in plaats van het pas na 30 seconden te wisselen.

Sharing is caring