Dit is waarom je wijn altijd uit ene wijnglas moet drinken

Drink jij wijn altijd uit een wijnglas of maakt het je nooit zoveel uit? Wijn moet je altijd uit een wijnglas drinken, maar waarom? Wij leggen het je uit.  

De smaak en geur 

De vorm van het glas en in dit geval een wijnglas heeft invloed op niet alleen de smaak, maar ook de geur. Wanneer de wijn ontzettend koud is kan het zijn smaak verliezen en zelfs een beetje bitter smaken. Is je wijn juist te warm? Dan proef je een hele sterke alcohol smaak.  

Een schone look 

De kleur van de wijn heeft invloed op de smaak van de wijn. Daarom moet het wijnglas altijd goed schoon zijn en je moet er doorheen kunnen kijken. Spoel de glazen altijd af met warm water en laat het opdrogen in de lucht. Wanneer ze droog zijn kan je ze opbergen en zet de altijd rechtop, want op die manier voorkom je een doffe geur.  

De temperatuur  

De temperatuur heeft dus veel invloed op de smaak van de wijn. Rode wijn drink je namelijk met een temperatuur van ongeveer 17 graden en in een groot wijnglas. Bij witte wijn is dat juist helemaal anders. Witte wijn drink je namelijk kouder met een temperatuur tussen de 7 en 12 graden. Witte wijn schenk je dan ook in het kleinere glas.  

Sharing is caring