Deze dingen mogen niet ontbreken tijdens een BBQ  

In deze zomerse periode is er niets lekkerder dan ’s avonds lekker de BBQ aan te zetten en gezellig buiten onder het genot van de zomerse zon te eten. Maar welke dingen kunnen nou echt niet ontbreken tijdens een BBQ? We vertellen het je hieronder. 

Groentes  

Vaak wordt er bij het woord BBQ direct gedacht aan ongezond eten en dat is helemaal niet terecht want je het ligt er natuurlijk maar net aan wat je op de BBQ doet. Je kunt het echt zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Groente bijvoorbeeld, die zijn supergezond en zijn daarnaast ook nog eens goed geschikt om te bakken of te bereiden op de BBQ. Je kunt bijvoorbeeld groente spiesjes maken en deze op de BBQ lekker bakken/ en of warm maken. 

Fruit  

Een tweede tip om je BBQ wat gezonder te maken is fruit. Maak bij elke BBQ ook een lekkere fruitsalade of fruitspiesjes. Naast dat het supergezond is vinden de meeste mensen het ook nog eens lekker en verfrissend bij een BBQ en bij warme temperaturen. 

Vega gerechten  

De BBQ staat vaak bekend om het vleesimago, de meeste mensen eten namelijk behoorlijk wat vlees als ze gaan BBQ’en maar inmiddels weten we dat de meeste soorten vlees niet zo gezond zijn. Het is daarom een goed idee om te kiezen voor voldoende vegetarische of veganistische gerechten deze zijn gezonder omdat ze vaak veel groente bevatten en daarnaast hoef je met deze leuke gerechten het vlees niet te missen. In plaats van saté kun je bijvoorbeeld champignons met balsamicosaus op een spies doen of in plaats van hamburgers falafelballetjes op een broodje. Er zijn inmiddels genoeg vegetarische recepten óók voor op de BBQ.  

Koude huisgemaakte limoen en citroensap  

Omdat er bij een BBQ vaak al genoeg alcohol wordt geschonken hebben wij een andere tip wat betreft een drankje, namelijk een koude, verfrissende en huisgemaakte limoen en citroensap. Het zorgt ervoor dat iedereen aan tafel ondanks het warme weer goed gehydrateerd blijft en daarnaast zorgt het voor een verfrissende smaak in de mond. Het maken is super simpel. Doe kraanwater in een grote kan en doe er veel ijsblokjes bij snijd daarna plakjes citroen en limoen en doe deze er ook in. Je zult zien dat veel mensen aan tafel behoefte zullen hebben aan het verfrissende drankje.  

Genieten maar  

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om de dingen te kopen waar jij van geniet en dat kan ook zeker af en toe vlees zijn maar probeer ook te onthouden dat je lichaam blij wordt van gezond eten. Vooral als je vaak BBQ’t krijg je niet voldoende groentes binnen, daarom is het slim om af en toe te experimenteren met meer groente en gezonde vegetarische gerechten.  

Sharing is caring