De redenen waarom je wakker wordt met hoofdpijn

De meest voorkomende oorzaak van wakker worden met hoofdpijn is het hebben van slaapproblemen. Maar er zijn ook nog andere redenen waardoor het kan komen en die hebben wij voor jou op een rijtje gezet.  

Verkeerde slaaphouding 

Misschien heb je het weleens gehad dat je wakker werd met last van je rug of nek, omdat je verkeer hebt gelegen. Maar de verkeerde slaaphouding kan ook leiden tot hoofdpijn in de ochtend.  

Tandenknarsen  

Wanneer je tijdens het slapen continu je kiezen stevig op elkaar hebt zorgt dat voor spanningen in je kaakspieren en dat leidt tot hoofdpijn. Het kan niet alleen hoofdpijn veroorzaken, maar ook kaakpijn.  

Slaapapneu 

Slaapapneu betekent dat je regelmatig stopt met ademen tijdens het slapen. Hierdoor krijg je zuurstoftekort en dat zorgt voor hoofdpijn in de ochtend.  

Angst  

Het hebben van angst of een depressie kan samengaan met lichamelijke problemen waaronder hoofdpijn in de ochtend. Door het hebben van angst kan dat ook zorgen voor slapeloosheid en dat verergert de ochtendhoofdpijn alleen maar meer. 

Cafeïne  

Wanneer je de hele dag door koffie aan het drinken bent en in de nacht natuurlijk niet dan kan dat zorgen voor ochtendhoofdpijn. Je hebt namelijk te maken met ontwenningsverschijnselen.   

Sharing is caring