Mentaal weerbaar zijn maakt je echt gelukkiger  

Het zijn van mentaal weerbaar maakt je echt gelukkiger, maar waarom is dat? En hoe kun jij er ook voor zorgen dat je mentaal de weerbaarste versie van jezelf bent, de redactie legt het uit en geeft je daarnaast tips in dit nieuwe artikel! 

Mentale weerbaarheid 

We beginnen bij de basis, want wat is mentale weerbaarheid nu precies. Wat betekent het als je mentaal weerbaar bent. Mentale weerbaarheid zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, positief bent en dat je simpelweg fit bent op het gebied van je geest. De voordelen hiervan zijn dat je blij in het leven staat, minder last hebt van stress en dat je daarnaast beter kunt functioneren en tot slot problemen sneller en beter de baas kunt zijn. 

Waarom maakt het je gelukkiger? 

Maar wat zegt je mentale weerbaarheid dan over je geluk? We verklappen het al vast maar die invloed is best groot. Wanneer je jezelf fit in je geest voelt en mentaal weerbaar, heeft dit invloed op hoe gelukkig je je voelt. Het is natuurlijk zo dat je gelukkiger bent wanneer je blijer en positiever in het leven kan staan. Omdat stress verminderd wordt door mentale weerbaarheid kan dat ook bijdragen aan een gelukkiger leven. Ook kun je door mentale weerbaarheid betere keuzes voor jezelf maken, je kan makkelijker nee zeggen. Dit zorgt er weer voor dat je jezelf niet zo snel voorbij zal lopen.  

Hoe kun je mentaal weerbaarder worden?  

Nu je van de voordelen af weet is het natuurlijk ook fijn om te weten hoe je mentaal weerbaarder kunt worden zodat je ook van de voordelen kunt profiteren. Mentaal weerbaarder worden is helaas niet iets wat je supersnel jezelf kan aanleren, het zal even de tijd nodig hebben maar dat is niet erg. Daarom geven we je hieronder een aantal tips:  

  • Bekijk het leven positief en optimistisch  
  • Besteed genoeg aandacht aan jezelf 
  • Geniet van de kleine dingen in het leven die je blij maken 

Een andere super goede tip die we je kunnen aanbevelen om ook mentaal weer de fitste versie van jezelf te worden is de module Weerbaar & Fit.  

Sharing is caring