Dit keukenmiddel laat je puist sneller verdwijnen! 

Een puistje krijg je altijd op het moment dat het je helemaal niet uitkomt. Super vervelend en je wordt er onzeker door. Je hoort vaak de gekste dingen en verhalen over producten die een puist sneller kunnen laten verdwijnen, maar heb jij dit simpele keukenmiddel al eens geprobeerd?  

Een puist 

De een heeft er vaker last van dan de ander maar de meeste mensen hebben in hun leven allemaal wel is een puist of puistjes gehad. Als je er af en toe 1 hebt of een paar is er niks aan de hand maar wanneer je last hebt van acné is het goed om de behandeling eerst met een dermatoloog te bespreken. Voor wanneer je wel last hebt van een ‘gewone’ puist geven we je graag deze fijne tip mee! 

Baking soda  

Het enige keukenmiddel wat namelijk echt kan helpen bij het sneller laten verdwijnen van je puist is baking soda. Het zuiveringszout wat je eigenlijk meestal gebruikt als rijsmiddel in voedsel kan ook een positieve bijdragen leveren aan die vervelende puist. Hoe smeer je het op de puist? Je doet een beetje baking soda met een heel klein beetje warm water in een bakje en meng het tot je een papje hebt. Dit kun je vervolgens op je puist smeren, veel gebruiken is niet nodig. Door dit papje zal de roodheid van je puist sneller afnemen en hierdoor ook sneller niet meer zichtbaar zijn en/of verdwijnen. Je kunt het 1 á 2 x aanbrengen op de puist daarna is het goed om het niet meer te doen want van te veel kan je huid geïrriteerd raken.  

Maar tandpasta werkt toch ook?  

Vaak wordt er gezegd dat tandpasta ook werkt bij het laten verdwijnen van een puist maar dit is echt een fabeltje. We raden je dit dan ook af om te doen! De reden hiervoor is dat tandpasta voor je huid erg agressief is waardoor je huid rood kan worden of zelfs kan gaan zwellen. Niet echt iets waar je op zit te wachten als je van je puist af wil komen.  

Sharing is caring