Deze 4 vegetarische kookboeken wil jij hebben!  

Vaak wordt er gezegd dat het koken en eten een beetje saai wordt zonder vlees, maar inmiddels weten we wel dat dit allang niet meer zo is. Voor vegetariërs of mensen die wat minder vlees willen eten hebben wij de leukste en lekkerste vegetarische kookboeken op een rijtje gezet! 

Jamie’s VEG  

Jamie’s VEG is het nieuwe kookboek van Jamie Oliver. Het kookboek VEG is gevuld met veel makkelijke, gezonde, betaalbare en lekkere groenterecepten. Jamie Oliver wil je er met dit kookboek van overtuigen dat groente superlekker en ook vullend kunnen zijn. Maar misschien nog wel het belangrijkste, door deze lekkere recepten mis je het vlees helemaal niet. VEG is voor €20 te koop bij bol.com. 

De vegarevolutie  

Het volgende kookboek wat we je willen aanbevelen is de vegarevolutie geschreven door Lisa Steltenpool. Lisa is afgestudeerd als diëtist en runt haar eigen diëtisten praktijk. Het leuke aan de vegarevolutie is dat het boek niet alleen geschikt is voor vegetariërs maar ook voor veganisten. Het boek bevat namelijk veganistische recepten. Door de voedselschandelen en de overbevolking wordt de noodzaak om anders te gaan eten steeds groter en belangrijker. De vegarevolutie is het Nederlandse basiswerk over veganistisch eten. De vegarevolutie biedt naast de 50 recepten ook onderbouwde informatie over gezondheid, dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid. Bij bol.com is het boek voor €45,50 te koop.  

Vegetarisch voor een prikkie  

Vegetarisch voor een prikkie is ook een kookboek wat we je zeker kunnen aanraden. Vooral wanneer jij er ook van overtuigd bent dat gezond eten altijd automatisch duurder is dan ongezond eten. In vegetarisch voor een prikkie laat Hanna Olvenmark zien dat vegetarisch eten helemaal niet duur hoeft te zijn als je zorgt voor een goede basis in de voorraadkast, handig inkoopt en een klein beetje voorruit kijkt. In dit boek vertelt Hanna in korte praktische hoofdstukken hoe je maaltijden beter kunt plannen en welke ingrediënten zich goed lenen voor je voorraadkast en hoe je soms een beetje voorruit kookt en zo geld kan besparen en ook kan zorgen voor minder voedselverspilling. Vegetarisch eten voor een prikkie is bij bol.com voor €19,95 te koop.  

Lekker vegetarisch voor iedereen  

Het laatste kookboek dat we je graag willen tippen is Lekker vegetarisch voor iedereen geschreven door Sara Ask en Lisa Bjarbo. Lekker vegetarisch voor iedereen is geschikt voor mensen die wat vaker vegetarisch willen eten maar eigenlijk niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. Daarnaast is het ook geschikt voor mensen die al fulltime vegetariër zijn. In lekker vegetarisch voor iedereen zijn heerlijke recepten te vinden die eenvoudig te maken en ook bij kinderen (die soms best lastige eters kunnen zijn) in de smaak zullen vallen. Lekker vegetarisch voor iedereen is bij bol.com te koop voor €19,95.  

Sharing is caring