“Zeesterren….?” Je kunt een verschil maken!

Training

Niet zo lang geleden was ik op een training van Forever in Deurne. Het is het bedrijf waarvan ik sinds Maart vorig jaar Business Owner ben. Dit zijn altijd hele leuke, gezellige inspirerende ontmoetingen. De dag startte met een lunch daarna hadden we drie trainingen over verschillende onderwerpen en aansluitend een borrel.

Een van de trainingen ging over netwerkmarketing of team marketing. De trainer vertelde een mooi verhaal. Een vader loopt met zijn dochtertje op het strand, de avond ervoor is er een enorme storm geweest. De storm is inmiddels uitgeraasd en op het strand liggen honderden aangespoelde zeesterren in de brandende zon.

Het kleine meisje bukt en gooit een zeester in de zee, ze loopt, bukt en gooit weer een zeester in de zee. Haar vader loopt achter haar en zegt; ‘wat ben je aan het doen?’ Dit heeft echt totaal geen zin… heb je gezien hoeveel zeesterren hier liggen, er is geen beginnen aan. Lief wat je doet maar je kunt geen verschil maken. Het meisje zegt niets, kijkt haar vader aan bukt… en gooit een zeester in de zee.

Ze zegt, nou pap voor deze kan ik wel het verschil maken. De vader denkt, wauw mijn kleine dochter leert mij hier een les! Hij volgt haar voorbeeld, hij bukt, pakt een zeester en gooit hem in de zee.

Op het strand zitten mensen het tafereel te bekijken. Ze staan op, ze bukken en beginnen ook zeesterren in de zee te gooien. De boodschap op de training was, in je eentje kun je iets doen, maar met z’n allen kun je heel veel bereiken en echt een verschil maken. Ik vond het een heel mooi verhaal, het raakte me.

Balans in mijn werk

De combi van wat ik doe vind ik heel leuk. Ik maak mensen gezonder zowel fysiek als mentaal. Aan de ene kant heb ik mijn coachwerk voor “gewone” mensen en studenten. Het coachen vind ik heel leuk, het geeft heel veel voldoening, maar het kan eenzaam zijn. Ik trek letterlijk even met iemand op en neem dan weer afscheid.

Ook hoor ik ook best heftige dingen.

Aan de andere kant heb ik mijn werk als Business Owner van Forever. Mijn werk als Busines Owner geeft mij leuke, positieve, inspirerende ontmoetingen met mensen waar ik graag mee samenwerk. Hier kan ik zelf weer helemaal op laden, ik krijg er heel veel energie van. Dit zorgt voor mij voor een mooie balans.

Werk onder studenten

Ik ben sinds januari “Inhouse Coach” op Unitas, mijn oude studentenvereniging. Ik heb er een inloopspreekuur. Iedere donderdag ben ik daar aanwezig van 12.00 tot 14.00 uur. Studenten kunnen binnenlopen en hun verhaal en de dingen waar ze tegenaanlopen bij mij kwijt.

Dit zijn soms luchtige verhalen, over studie of wat ga ik doen in de toekomst, maar er zitten ook heftige verhalen bij. Over excessief drank- en drugsgebruik maar ook vervelende, schrijnende ervaringen op het gebied van seks.

Initiatieven van studenten zelf

Bij studenten zelf is er ook het besef dat er veel speelt op deze gebieden. Op 12 mei is er een symposium georganiseerd door studenten in de Domkerk over het toegenomen excessieve drugsgebruik onder studenten in Corona tijd.

Op 14 juni was ik op een avond op Unitas, georganiseerd door “Gelijk Spel”.  Dit is een initiatief van een aantal studenten om seks onder studenten op een leuke, laagdrempelige manier bespreekbaar te maken.

Het initiatief is gestart in Utrecht en is ondertussen actief in 4 steden, ook in Rotterdam, Amsterdam en Leiden in totaal zijn er nu 30 ambassadeurs zowel mannelijke als vrouwelijke. Het initiatief wordt gesteund door o.a. Universiteiten, Hogescholen, Stichting seksueel geweld en de Rutgers Stichting.

Ik vind beide initiatieven, het Symposium over excessief drugsgebruik en Gelijk Spel echt onwijs goed!! Ik ben zo trots op deze studenten die dingen bespreekbaar durven maken, ik vind het super krachtig en heel moedig!

Iedere “zeester” is er een

Er zijn veel mensen die tegen mij zeggen, wat mooi het werk dat jij doet onder studenten, hard nodig en heel waardevol. Er zijn er ook die zeggen, er speelt zoveel onder studenten, het is te veel, hoe kun je in je eentje het verschil maken.

Dan moet ik denken aan het mooie verhaal van het meisje met de zeesterren. Iedere persoon die ik met mijn coaching kan helpen, is voor mij die “zeester” waar ik het verschil voor kan maken. En dat maakt mij heel blij en gelukkig.

Liefs,

Caroline

www.getjoycoaching.nl

Sharing is caring