4x dingen die heel goed zijn voor jouw gezondheid! 

Het is goed bezig te zijn met gezond leven, we weten allemaal dat je dat kunt doen door gezond te eten, te sporten en genoeg te slapen. In dit artikel delen we 4 dingen met jou die kunnen bijdragen aan een goede gezondheid! 

Beweging 

We beginnen met beweging, als je wilt werken aan je gezondheid is beweging echt één van de belangrijkste dingen. Het is natuurlijk heel logisch maar toch bewegen te veel mensen echt nog veel te weinig. Ervoor zorgen dat je elke dag voldoende beweegt kan je veel positieve gezondheidseffecten opleveren. Je lichaam en geest worden er namelijk heel blij van.  

Slaap 

Slaap mag natuurlijk ook niet in het rijtje ontbreken, slaap is superbelangrijk en ondanks dat het misschien af en toe niet zo voelt heb je jouw slaap echt nodig. Het beste is om elke dag 8 uur te slapen en daarvan zijn eigenlijk de eerste 4,5 uur het belangrijkst, je diepe slaap is echt onmisbaar om goed te kunnen functioneren. Een nachtje wat minder slapen is helemaal niet erg maar het slaaptekort moet niet chronisch zijn.  

Natuur 

De natuur is ook een hele belangrijke factor voor jouw gezondheid. Het maakt je blij, in de natuur kun je jouw hoofd leeg maken, kun je genieten en ontspannen. Iedereen zou best eens wat vaker een wandeling door de natuur mogen maken, misschien heb je er niet altijd zin in maar als je het eenmaal gedaan hebt geeft het je alleen maar ontzettend veel energie.  

Koude douche  

We sluiten het rijtje af met een koude douche, een koude douche heeft namelijk ook behoorlijk wat gezondheidsvoordelen te bieden. Om te beginnen zorgt een koude douche voor acute stress, dit klinkt misschien niet direct als iets goeds maar dat is het wel. Acute stress is namelijk kortdurend en het zorgt ervoor dat het lichaam uiteindelijk alleen maar sterker wordt. Ook boost een koude douche je immuunsysteem.  

Sharing is caring