5 oefeningen die je kan doen op kantoor

Er zijn zoveel mensen die een beroep hebben waarbij ze over het algemeen zitten. Je zal misschien ook wel merken dat wanneer je druk aan het werk bent en helemaal in de flow zit dat je ook geen tijd neemt om even te bewegen. Maar met deze 5 oefeningen beweeg je toch terwijl je op kantoor zit. 

Beenoefening  

Ga zitten op je stoel en je kan ook gewoon achter je bureau blijven zitten en werken. Strek je benen dan mooi recht naar voren en hou dat voor een aantal seconden vast. Daarna kan je ze weer ontspannen en dit herhaal je zo vaak als jij wilt.  

Biloefening  

Even je billen trainen terwijl je een mailtje aan het typen bent? Met deze oefening kan dat en je hoeft er ook niet veel voor te doen. Het enige dat je hoeft te doen is op je stoel zitten en in je billen samen knijpen. Hou dat dan ongeveer 5 seconden vast en ontspan weer. Herhaal deze oefening zo vaak als jij wil. 

Oefening voor je nek 

Wanneer je de hele dag achter je bureau zit kan dat best belastend zijn voor je nek. Leg je handpalm op je voorhoofd en duw met je hand tegen je hoofd terwijl je hoofd ertegenin duwt.  

Push-up tegen je bureau 

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is wel een goede oefening. Ga zo ver mogelijk van je bureau staan en zet je handen op je bureau. Buig vervolgens door je armen en hou dat dan even vast. Kom vervolgens gecontroleerd omhoog en herhaal dit zo vaak als jij kan.  

De onzichtbare stoel 

Ga met je rug tegen de muur staan en zak door je knieën totdat je een mooie hoek van 90 graden hebt. Hou dit voor 30 seconden vast en als het lukt zelfs 60 seconden. Je kan dit meerdere keren herhalen op een dag.  

Sharing is caring