Wat is de TikTok trend slugging? 

TikTok ken je vast wel van alle dansvideo’s maar inmiddels is het veel meer dan dat. Beautytrends zijn er in overvloed te vinden, een daarvan is slugging. We bespreken alle ins en outs met je over deze nieuwe en interessante beautytrend. 

Wat is slugging 

Slugging is een proces waarbij je het gezicht bedenkt met een product zoals vaseline, Auqaphor of een dikke vocht inbrengende crème. Dit laat je vervolgens de hele dag op je gezicht zitten. Deze trend kan ideaal zijn voor een droge huid. Het is bedoeld om het vocht in de huid te behouden en waterverlies via de huid te voorkomen.   

Dat dit nu pas een ware trend is verbaasd ons. Slugging is namelijk als enkele jaren een begrip in de schoonheidswereld. Ook is het gebruik van vaseline voor de extra gevoelige huid geen nieuwe beautyhack. Zo gebruikte Marilyn Monroe altijd vaseline om haar huid zacht en glanzend te houden.  

Do’s 

Het beste kan je de ouderwetse en welbekende vaseline gebruiken. Dit hoeft niet per se vaseline te zijn dit kan ook Aquaphore of CeraVe zijn. Deze zijn ook op basis van vaseline.   

Zorg ook dat je je favoriete serum of crème in de aanslag hebt. Gebruik een vocht inbrengende crème of hydraterend serum voordat je aan de slag gaat met de vaseline. De crème of serum wordt in de huid verzegeld door de vaseline of een ander product wat je besluit te gebruiken.  

Maak gebruik van slugging als je een droge, geïrriteerde of eczeemgevoelige huid hebt. Deze trend voorkomt waterverlies vanuit de huid. Met als resultaat een huid die gehydrateerd blijft en een beschermende huidbarrière.  

Don’ts 

Aan elke trend zit een nadeel. Zo ook aan deze. Blijf weg van deze trend als je een vette huid hebt of een huid die gevoelig is voor acne. Het afsluiten van de poriën kan zorgen voor verstopte poriën of meer olieophopingen. Het kan de acne dus verergeren. Heb je een gecombineerde huid? Probeer dan de vaseline aan te brengen op de droge gedeeltes.  

Let op: gebruik geen retinol of zuur producten als je deze trend toepast. Het kan ervoor zorgen dat de huid heftig gaat reageren. Met rode vlekken en een brandend gevoel als gevolg.  

Sharing is caring