Het effect van praten met onze handen

Je bent een leuk verhaal aan het vertellen en je gooit weer eens een glas om, omdat je aan het praten bent met je handen. Maar praten met je handen is een positief iets, dus gooi die handen maar lekker los tijdens het praten! 

2 soorten sprekers 

Je hebt de subtiele sprekers, die op een rustige en beheerste manier hun verhaal vertellen en je hebt ook de sprekers die hun armen nog net niet in de lucht gooien tijdens het vertellen van een verhaal. Hoe enthousiaster de spreker is hoe groter de gebaren ook worden, maar het is helemaal niet erg als je handen alle kanten opgaan tijdens het praten.  

Je creëert de juiste uitstraling 

Mensen die praten met hun handen worden sneller gezien als betrouwbaar en effectief. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor gebaren je gebruikt. Wanneer je gebaren gebruikt die horen bij de boodschap zullen de mensen om je heen je dus sneller zien als betrouwbaar en effectief.  

Door met je handen te praten begrijpen de mensen die luisteren naar je verhaal het beter en je overtuigd iemand ook sneller. Dus als je iemand graag wilt overtuigen, gebruik dan maar je handen! 

Je leert sneller 

Wanneer je tijdens een gesprek je handen gebruikt praat je er niet alleen mee, maar je denkt er ook nog eens mee. Kinderen zullen ook sneller leren praten waar er naar objecten wordt gewezen tijdens het leren.  

Sharing is caring