Geen voedselverspilling: dit eten kan je invriezen 

Je legt een banaan in de koelkast, dan weet je dat de in mum van tijd donkerbruin is. Vries je ze in, dan kan je ze veel langer bewaren. Naast bananen zijn er nog andere etenswaren die je goed in kan vriezen. 

Verspilling 

Per jaar beland één derde van het eten in de prullenbak. Dat is natuurlijk super zonde. Wil je voedselverspilling tegengaan, dan is invriezen een van de manieren. Je kan dan langer van je eten genieten en het is goed voor het milieu. Dit kan jij het beste invriezen. 

Avocado 

Dacht je dat bananen binnen een mum van tijd donker werden, voor avocado’s geldt hetzelfde. Jammer, want je wilt natuurlijk kunnen genieten van deze gezonde vrucht. Hoelang je een avocado kan bewaren, maar liefst 4 maanden op het moment dat je ‘m invriest. Let op, ontpit en snijd ze even doormidden voor het invriezen. 

Hummus 

Misschien zou je het niet verwachten maar ook hummus kan je gewoon invriezen. Hummus dat je invriest is gemiddeld 4 maanden houdbaar. Giet een laagje olijfolie erover en het is klaar om de vriezer in het gaan. 

Ei 

Wij wisten dit ook niet en stonden er even verbaast van te kijken. Een ei kan je ook in de vriezer leggen. Breek ‘m wel even en giet het ei in bijvoorbeeld een bakvorm. Voeg peper en zout toe aan het ei, dit is niet voor de smaak. Zo voorkom je dat het ei gaat scheiden.  

Bananen  

We noemde het eerder al, bananen worden snel bruin. Bewaar ze daarom zonder schil in de vriezer. Ook kan je de banaan als snijden zodat ie daarna direct in je smoothie kan. Het is maar net wat jij handig vindt. 

Kaas 

Is je kaasplakje van het weekend niet opgekomen, niet weggooien hoor. Ook kaas kan je gewoon invriezen. Een heel blok kaas wordt door het invriezen wel snel korrelig, houdt hier rekening mee. Je kan de kaas dus beter even raspen of schaven. Hetzelfde geldt voor een vegan kaassoort.  

Noten 

Ook deze vind je nog weleens op je borrelplank. Een lekkere en gezonde snack vol vitamines en goede vetten. Vries je ze zin dan behouden ze wel tot twee jaar hun smaak en voedingsstoffen! 

Sharing is caring