Ademhaling! De oplossing tegen slecht slapen 

Een goede nachtrust is voor veel mensen best lastig, de een heeft veel moeite met in slaap komen en de ander kan juist niet goed in een diepe slaap komen. Sommige mensen hebben het ook beide, er zijn veel manieren die je hierbij kunnen helpen. Maar wist je dat een bepaalde soort ademhaling je ook kan helpen bij een betere nachtrust?  

Je ademhaling?  

Misschien klinkt het niet heel voor de hand liggend maar je ademhaling kan je echt helpen bij een betere nachtrust. Hoe dit precies werkt en welke ademhaling je moet toepassen, vertellen we je hieronder. 

De 4-7-8 methode  

De methode die je hiervoor moet gebruiken, is de 4-7-8 methode. Maar wat houdt deze methode nu precies in? Om te beginnen ga je gewoon lekker proberen ontspannen in je bed te liggen daarna adem je gedurende 4 seconden heel rustig door je neus, daarna houd je je adem 7 seconden in, adem daarna heel rustig door je mond weer uit gedurende 8 seconden. Helaas is de oefening niet zo wonderbaarlijk dat iedereen hierna gelijk in slaap valt. Het is vaak nodig om de oefening nog een aantal keer te herhalen en vaak werkt het ook pas nadat je hem een paar dagen op rij hebt geprobeerd. Veel mensen hebben goede ervaringen met deze 4-7-8 methode, dit komt omdat ze er ontspannen door worden en daardoor beter en sneller in slaap vallen.  

Zoals met de meeste dingen werkt het helaas niet voor iedereen, maar ondanks dat raden we het je toch aan om het te proberen omdat het er in ieder geval voor kan zorgen dat je meer ontspannen bent en dit kan er indirect voor zorgen dat je wat sneller in slaap valt.  

Stressvolle of gespannen situaties 

Tot slot willen we je meegeven dat de 4-7-8 methode niet alleen kan helpen bij het sneller in slaap komen, het kan daarnaast ook helpen om je wat minder gestrest en rustiger te maken in stressvolle of gespannen situaties. Dit kun je dus uiteraard ook eens proberen!  

Sharing is caring