Deze vlechten moet jij proberen en zo maak je ze 

Naast de eenvoudige drie strengen vlecht zijn er nog veel meer soorten. Experimenteer ermee! Want zeker als jij vaak je haar vast hebt is een beetje variatie erg fijn. Speciaal voor jou hebben we de leukste haarstijlen verzameld.  

Drie strengen vlecht 

Laten we beginnen met de meest eenvoudige vlecht. Deze vlecht heb je vast als kind al leren maken. Het enige wat je nodig hebt is een kam en een haarelastiekje. Borstel je haar eerst goed door voor we aan de slag gaan. Verdeel je haar vervolgens in drie gelijke delen. Start met de linker pluk, deze leg je over het midden. Pak nu de rechter pluk, deze leg je ook over het midden. Naar de linkerkant dus. Deze twee stappen blijf je herhalen tot je tot het einde hebt gevlochten. Maak je haar met het elastiekje vast. 

Franse vlecht 

Deze vlecht is een echt klassieker en houdt tijdens warme dagen goed het haar uit je gezicht. Ook perfect voor een drukke werk of schooldag. Pak het voorste delen van je haar, tussen je slapen en verdeel deze in drie delen. Vlecht eerst een keer links en rechts naar het midden. Pak bij de volgende pluk een pluk haar van de zijkant erbij en voeg deze toe. Ga zo door tot je bij de nek bent, als het goed is zijn de zijkanten nu volledig ingevlochten. Je hoeft nu alleen nog maar het lange gedeelte van je haar te vlechten volgens de drie strengen methode.  

Tip: meer volume? Trek de vlecht dan een beetje uit elkaar voor een volumineuze look. 

Vissengraat vlecht 

Deze vlecht is vaak de favoriet voor speciale gelegenheden en dat is niet zomaar. Het ziet er namelijk ook geweldig uit. Verzamel al je haar en maak een lage paardenstaart, verdeel deze vervolgens in twee gelijke delen. Pak een plukje van de buitenkant van het linkerdeel en breng deze naar het midden, voeg het plukje toe aan het rechterdeel. Pak nu een plukje van de rechterkant, breng naar het midden en voeg het plukje toe aan de linkerkant. Deze stappen blijft je herhalen tot je geen haar meer over hebt. Zet vast met een haarelastiekje.  

Gedraaide vlecht  

Makkelijker dan dit wordt het niet! Het enige wat je nodig hebt zijn twee elastiekjes. Maak een paardenstaart, de hoogte maakt niet uit de keuze is aan jou. Verdeel de staart nu in twee delen. Draai de twee delen om elkaar heen, met de richting van de klok mee tot je bij het einde komt. Zet vast met een haarelastiekje. 

Sharing is caring