Eerste hulp bij flirten 

Kan jij ook zo genieten van de blunders in het programma First Dates? Of zijn jouw ongemakkelijk pogingen tot flirten er niks bij? Waarom het sommige mensen zo makkelijk af gaat, jij snapt het niet. Maar de redding is nabij! Wij geven je namelijk de beste tips om jouw crush te verleiden.  

Oogcontact 

Als we het hebben over flirten dan is oogcontact niet alleen cruciaal, maar ook de makkelijkste stap om mee te beginnen. Tijdens het oogcontact kom je er meteen achter of het de moeite waar is om op iemand af te stappen. Een oogopslag zegt genoeg, houdt iemand je blik vast dan is de interesse dus gewekt. Raak je in gesprek, blijf dan oogcontact houden. Je hoeft diegene echt niet aan te staren. Geloof ons, het kan in het begin ongemakkelijk voelen maar je zal zien dat de aantrekkingskracht groeit.  

Lichaamstaal 

Wist je dat onderzoek heeft uitgewezen dat tijdens het flirten non-verbale signalen vijf keer zoveel effect hebben als verbale? Heb je dus niet een hele vlotte babbel, geen paniek. Met lichaamstaal kom je een heel eind. Vind je iemand leuk dan spiegel je vaak onbewust de lichaamstaal van hem of haar. Pas dit subtiel toe en overdrijf niet. Zit iemand aan zijn haar, speel dan zelf ook even met een lok. Lacht diegene? Lach dan ook even terug.   

Aanrakingen 

Begin je het flirten onder de knie te krijgen? Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die iemand aantrekkelijk vinden, dit laten zien door de huid aan te raken. Dit doen ze vooral op onbewuste erogene zones, zoals de nek. Wees dus niet bang om even je hand op de arm te leggen.  

Lach 

Je lach is de mooiste accessoire die je hebt. Het klinkt cliché, maar met een glimlach ben je al halverwege wanneer je flirt. Door te lachen kom je niet alleen vrolijk en toegankelijk over, maar ook zelfverzekerd. En ja, dat wordt mega aantrekkelijk gevonden! Lach dus vooral eens naar iemand wanneer je oogcontact maakt.  

Complimenten 

Ja het is voor de hand liggend, dat realiseren we ons, maar we zouden het niet zeggen als het niet zou werken. Geef een compliment! Let er wel op hoe je dit doet. Geef af en toe een compliment, maar probeer dat niet constant te doen. Wat het beste werkt, is  een compliment over zijn/haar persoonlijkheid. Wat was bijvoorbeeld de eerste indruk die je van iemand had?  

Sharing is caring