Dit is waarom zweten heel gezond is  

De meeste mensen vinden het vies en worden er al helemaal niet blij van; zweten. De een heeft het ook wat sneller dan de ander. Waar de ene persoon al gewoon door een gesprek met bijvoorbeeld een collega kan zweten. Zweet de ander pas tijdens een work-out. Wist je dat zweten wel heel gezond is? De redactie legt je hieronder uit waarom dat zo is.  

Waarom zweet je? 

Om te beginnen is het belangrijk om te weten waarom je nu precies zweet. Je lichaam zweet om af te koelen, een normale lichaamstemperatuur is 37 graden. Je lichaam kan van binnen warmer worden door een warme temperatuur van buitenaf maar ook door inspanning. Zodra dit gebeurt wil het lichaam deze warmte weer kwijtraken, dit doet het door zweten. Het kan ook zo zijn dat je gaat zweten omdat je bijvoorbeeld pittig eten op hebt.  

De een zweet nou eenmaal meer dan de ander 

Misschien weet je het nog wel van toen je kind was, maar kinderen zweten over het algemeen minder dan volwassenen. Daarnaast is het zo dat mannen vaker en meer zweten dan vrouwen (over het algemeen).  

Wees blij dat je zweet  

Ondanks dat het misschien niet altijd even aantrekkelijk is of lekker ruikt moeten we vooral heel blij zijn dat we zweten. Zweten zorgt ervoor dat je lichaam op een goede temperatuur blijft en dat we het dus in warme omstandigheden veel langer goed uit kunnen houden. Daarnaast zorgt zweten er ook voor dat afvalstoffen zoals alcohol, zout en cholesterol je lichaam goed kunnen verlaten.  

Sweat now, shine later! 

Ondanks dat zweten meestal niet zo fijn en hygiënisch wordt gevonden. Ondervind je lichaam echt geen nadelen aan zweten en juist alleen maar voordelen. Een ander voordeel van zweten die we nog niet genoemd hebben is dat het ook lekker aantik met je calorieverbranding. Dat is natuurlijk mooi meegenomen als je bezig bent met het trainen van je summerbody!  

Sharing is caring