Voordelen van ontbijtgranen

Bij het ontbijt nemen veel mensen ontbijtgranen met melk, yoghurt of kwark. Het is een superlekker ontbijt en ook erg makkelijk om te maken. Maar wat zijn nog meer de voordelen van ontbijtgranen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. 

Soorten ontbijtgranen 

Wanneer je in de supermarkt staat bij de ontbijtgranen zal je al hebben gemerkt dat er ontzettend veel verschillende soorten zijn. Zo heb je soorten met chocolade, aardbei, noten, naturel etc.  

Voorbeelden van ontbijtgranen: 

  • Havermout  

Havermout is gemaakt van geplette haverkorrels. 

  • Muesli 

Muesli is gemaakt van verschillende granen, ongezouten noten, zaden en gedroogde vruchten (het ligt eraan welke smaak je hebt). 

  • Ontbijtpap 

Ontbijtpap is gemaakt van meerdere granen. 

  • Cruesli  

Cruesli is gemaakt van geroosterde en gepofte granen, ongezouten noten en gedroogd fruit (het ligt eraan welke smaak je hebt). 

  • Cornflakes 

Cornflakes zijn gemaakt van mais en af en toe kan het ook gesuikerd zijn. 

  • Gepofte rijstproducten en ontbijtgranen 

Dit is gemaakt van bijvoorbeeld hele rijstkorrels of tarwevlokken. 

Voordelen van ontbijtgranen 

Wanneer je kiest voor een ontbijtgraan dat volkoren bevat kies je voor veel vezels die goed zijn voor je lichaam. Zo kunnen ze je helpen bij een goede spijsvertering en zorgen ervoor dat je voor een lange tijd een verzadigd gevoel hebt. 

Volkoren granen bevatten zoals ze ook wel worden genoemd langzame koolhydraten. In combinatie met de vezels zal je een langdurig vol gevoel hebben en je zal ook merken dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. 

Ook hebben ontbijtgranen voordelen voor je gezondheid. Zo kunnen ze de kans op bepaalde aandoeningen bijvoorbeeld hartziekten, diabetes type 2 en darmkanker verkleinen. 

Ontbijtgranen hebben dus behoorlijk wat voordelen, dus het is helemaal niet erg om af en toe als ontbijt een bakje yoghurt, kwark of melk met ontbijtgranen te nemen.  

Sharing is caring