Deze fouten maak jij tijdens het stijlen van je haar  

Veel vrouwen staan elke dag met de stijltang in de hand. Elke dag stijlen ze hun lokken kaarsrecht. Herken jij jezelf hierin, lees dan snel verder want de volgende gemaakte fouten wil je dan graag voorkomen.  

Handdoek 

Ruw met een handdoek door je haar gaan, we weten allemaal inmiddels dat is niet goed voor je haar. Het beschadigt sneller en de kans op gespleten haarpunten wordt een stuk groter. Het is niet alleen schadelijk maar ook zorg je ervoor dat je natuurlijke slag of krul juist in je haar terugkomt. Dep je haar liever droog, zorg dat je haren in de douche al goed stijl naar beneden kamt.  

Föhn  

We snappen dat je niet altijd de tijd hebt om je haar aan de lucht te laten drogen. Als je het föhnt is je haar natuurlijk een stuk sneller droog. Maar wat is dan het probleem? De techniek, föhn altijd met de haarrichting mee. Dat is naar beneden. Zo voorkom je pluizig haar en je haar wordt zo zelfs al een beetje stijl.  

Hittebescherming 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar bescherm altijd je haar tegen hitte. Een makkelijke stap om over te slaan als je in tijdsnood bent, we snappen het. Maar wil jij je haar gezond en glazend houden. Sla het dan nooit over.  

Temperatuur 

Het is natuurlijk superfijn om je stijltang in het kunnen stellen op temperatuur. Zo kan je de temperatuur kiezen die bij jouw haar past. Maar 220 graden is in bijna alle gevallen te hoog. Kies voor 180 tot maximaal 200 graden voor dik haar. Heb je dun haar blijf dan onder de 180 graden.  

Verdeel je haar 

Zeker als je dik haar hebt is het handig om te doen. Maar wil je het beste resultaat behalen dan raden we je aan dit altijd te doen. Zo kan je er goed bij en is elke pluk zo kaarsrecht.  

Voeden 

Elk haar kan wel een beetje olie gebruiken. Maar breng dit aan op het juiste moment voor een optimaal resultaat. Wacht tot je haar helemaal is afgekoeld. Zo kan je haar het beste de olie of serum opnemen.  

Sharing is caring