Color blocking, de trend van de zomer

Houd jij van kleurrijke outfits, dan is deze trend op je lijf geschreven. Color blocking is namelijk de trend die we aankomende zomer veel terug gaan zien. Je kan je creativiteit dus helemaal de vrije loop laten. Wat color blocking is, leggen we je uit.  

Trends  

Elk jaar en zelfs elk seizoen brengt nieuwe trends met zich mee. Zo zagen we afgelopen jaar vooral veel neutrale en bruine tinten, maar we maken nu steeds meer plaats voor felle kleurtjes. Deze zomer is het tijd voor de trend color blocking. Dit ga je niet alleen terugzien in kleding maar ook accessoires.  

Maar wat is color blocking nou? 

Het is eigenlijk heel simpel. Met deze trend draag je eigenlijk zoveel mogelijk felle kleurtjes bij elkaar. Op de catwalk zie je dit al even terug. Draag bijvoorbeeld een leuke roze top met een felblauwe broek en een oranje tas.  

Combineren kan je leren  

We snappen dat je het misschien een beetje spannend vindt, al die opvallende kleuren met elkaar combineren. Kies daarom voor kleuren die dicht bij elkaar liggen zoals roze en rood. Ook kan je ervoor kiezen een felle top te combineren met een zwarte of witte broek. Zo maak je de outfit iets rustiger. Kies dan wel voor een gekleurde accessoire zoals oorbellen of een tas.  

Alles kan van groen met roze tot geel en blauw. Hoe gekker, hoe beter. Maar je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat het een mooi geheel blijft. Maak je outfit daarom af met witte sneakers of een zwarte tas. Kan je nog wat inspiratie gebruiken? We hebben de leukste kleurencombinaties voor je op een rij gezet. 

  • Roze, geel en zwart 
  • Roze en rood 
  • Oranje en roze 
  • Blauw en rood  
  • Donkergroen en roze  
  • Groen en blauw 
  • Paars en groen  

Sharing is caring