Fleurige bloemen in huis

Er is natuurlijk niets leuker dan altijd fleurige bloemen in huis hebben, maar hoe doe je dat? Bloemen kunnen soms best duur zijn en sommige soorten hebben speciale verzorging nodig. Niet iedereen heeft hier altijd tijd en/of zin in. Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk dat het goed bij je huidige interieur past. In dit artikel delen we een aantal tips om je huis op te vrolijken met fleurige bloemen.

Zoek lege plekjes

Om te beginnen is een goede tip om te kijken naar lege plekjes in je huis. Wanneer je bij een bepaald plekje denkt ‘hier kan ik nog iets mee’ maar je weet niet zo goed wat, denk er dan eens aan om een leuk bosje bloemen neer te zetten. Je zal zien dat het plekje gelijk leuker en vrolijker wordt door de bloemen.

Kies een kleur bloem die goed bij je interieur past

Het is goed om te kiezen voor een kleur bloem die mooi matcht met de rest van je interieur. Als je bloemen mooi bij je interieur passen wordt het fleurige effect nog meer versterkt.

Droogbloemen

Wanneer je slecht bent in het verzorgen van bloemen kan het geen kwaad om eens na te denken over droogbloemen. Er zijn droogbloemen in veel verschillende soorten en maten, dus er is voor ieder wat wils. Het voordeel is dat ze ontzettend lang leuk kunnen staan en geen verzorging nodig hebben. Je kunt je droogbloemen in de winkel kopen, maar je kunt bloemen die je heel mooi vindt ook zelf drogen. Zo kun je veel langer dan 1 á 2 weken genieten van de bloemen.

Simpele verzorgtips

Tot slot een aantal simpele verzorgtips zodat je wat langer van de bloemen kan genieten!

Gebruik een schone vaas met een goede pasvorm voor de bloemen

Zorg dat de vaas die je gebruikt schoon is. Let er ook op dat de bloemen de ruimte hebben in de vaas en dat de pasvorm dus goed is.

Zorg voor voldoende water

Het spreekt natuurlijk voor zich maar het is toch nog steeds een veelgemaakte fout. Het niet zorgen voor voldoende water is een van de meest voorkomende redenen waarom bloemen snel doodgaan. Bij sommige bloemen is het ook nodig om het water soms na een aantal dagen even te verversen.

Kies een goede plek uit

Het is erg belangrijk om een goede plek uit te kiezen voor je bloemen, zorg er bijvoorbeeld voor dat ze op een plek staan waar de temperatuur goed is. Zet ze niet vol in de zon, maar zorg er wel voor dat ze voldoende licht hebben. Tot slot is het ook goed om ze niet op de tocht of in de wind te zetten.

Sharing is caring