Een fleurig recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr sushirijst
  • 300 gr zalmfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • Halve rode peper
  • Zakje geraspte wortel
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 tl sesamzaadjes (zwart)
  • 250 gr mango
  • 175 gr sojabonen
  • Bakje zeewiersalade
  • Handje radijsjes
  • Klein zakje gesneden rode kool

Bereidingswijze

Kook de sushirijst zoals beschreven staat op de verpakking. Ondertussen kan je de zalm gaan marineren. Snijd de zalm in stukjes en snijd de rode peper fijn. Doe de zalm in een schaal samen met de peper, sojasaus en sesamolie. Dek dit af en zet het in de koelkast totdat je kan het gaat opmaken.

Snijd dan nu de mango in stukjes en de radijsjes in dunne plakjes. Wanneer de rijst klaar is kan je de poke bowls gaan opmaken. Haal de zalm uit de koelkast en doe wat rijst in de kommetjes. Verdeel dan de andere ingrediënten erover. Maak af met zwarte sesamzaadjes, sojasaus en eventueel wasabi.

Sharing is caring