10 tips om jezelf op te fleuren!

Wanneer je even in een dipje zit kan je er de rest van de dag in blijven hangen, maar je kan ervoor kiezen om jezelf eens even goed op te fleuren. Wij hebben voor jou 10 tips waarmee jij weer een lach op je gezicht tovert:

Kijk een leuke film of serie

Van leuke comedy kijken schiet je geheid in de lach! Kies een leuke film of serie die je zeker zal opvrolijken. Ga dus niet voor die dramaserie of thriller. Tijdens de film of serie zal je merken dat je vanzelf weer een lach op je gezicht krijgt.

Maak een feelgood afspeellijst op je telefoon

Iedereen heeft zijn of haar eigen muzieksmaak en daar horen ook die ene nummers bij die jou direct een goed gevoel geven. Verzamel al die liedjes en maak er een ‘feelgood’ afspeellijst van. Wanneer je in een dipje zit, kan je hem opzetten en zal je gegarandeerd vrolijk door de kamer dansen.

Neem een wandeling in de natuur

Wanneer je in de natuur bent, heeft dat een rustgevende werking op je. Dus zeker wanneer je aan het piekeren bent, is dit een fijne afleiding. Wanneer je in de natuur loopt hoef je nergens aan te denken en kan je je hoofd even helemaal leegmaken.

Ga lekker sporten

Door te sporten, kun je je in eerste instantie vermoeid voelen, maar daarna juist heel goed. Dat komt door de nieuwe energie die jij ervan krijgt. Dus ben je down? Doe een lekker work-out! (link naar work-out overzicht)

Heb seks

Tijdens de seks komen er allemaal stofjes vrij waar jij gelukkig van wordt. Na de seks voel je je daarom goed en voldaan. Dus hup, duik die lakens maar in!

Ga even goed shoppen

Als er iets is dat je blij maakt dan is het wel shoppen. Tijdens zo’n shopsessie verwen je jezelf en dat daarvan krijg jij gegarandeerd een goed humeur!  

Maak iemand anders blij

Er zijn momenten dat jij jezelf blij kan maken wanneer je iemand anders blij maakt. Bijvoorbeeld wanneer je iemand verrast met een mooi cadeau of gebaar. De dankbaarheid van diegene geeft jou weer een goed gevoel.

Knuffel even lekker met je huisdier

Mensen worden blij en ervaren rust wanneer ze lekker knuffelen met hun huisdier. Dieren voelen aan wanneer je even niet in je hum bent en zullen je daarom extra liefde geven. Een knuffelsessie met je huisdier zal dus zo weer een lach op je gezicht toveren.

Ga slapen

Door even te gaan slapen, rust je goed uit. Fysiek, maar ook mentaal. Daarna zal je je waarschijnlijk een stuk beter voelen. Dus pak lekker die powernap (link naar powernap  video’s) wanneer je hem nodig hebt!

Huil het eruit

Soms kan het helpen om je emoties gewoon even te laten gaan. Merk je dat je emotioneel heel hoog zit? Huil het er dan gewoon even uit. Het kan als een enorme opluchting voelen en je kan je daarna ook beter voelen.

Sharing is caring