Voeding om je keratine gehalte te verhogen 

Keratine, je hoort er vaak over als het gaat over huid, haar en nagels. En dat is niet zomaar, keratine is het belangrijkste eiwit in je huid. Genoeg redenen om keratine gehalte een flinke boost te geven. 

Wat is keratine?  

We noemde het al kort maar keratine is het belangrijkste eiwit in je huid. Het vormt de bouwstof voor je haar, nagels en de bovenste huidlaag. Geef je keratine gehalte een boost, het zorgt voor meer flexibiliteit, kracht maar ook glans. Het keratine gehalte kan je makkelijk verhogen doormiddel van voeding. Deze voedingsmiddelen geven je een boost: 

1. Eieren 

Door het eten van een ei geef je op een natuurlijke wijze een boost aan de keratineproductie. Een gekookt ei levert namelijk al één derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op.  

2. Zoete aardappel 

Zoete aardappel, een ware trend en dat is niet zomaar. Het is niet alleen erg lekker maar ook heel gezond. Deze aardappelsoort bevat veel provitamine A-carotenoïden. Je lichaam zet dit om in vitamine A. Een zoete aardappel zorgt al voor een flinke boost. Dit bevat namelijk 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vitamine A bevordert de aanmaak van keratine. Essentieel voor een gezonde huid, sterke nagels en glanzend haar. 

3. Knoflook 

Knoflook is fantastisch om een gerecht op smaak te brengen. Ondanks de knoflookadem draagt het bij aan een gezonde uitstraling. Het zorgt ervoor dat de aanmaak van keratine wordt bevorderd. Niet alleen dat maar eet je regelmatig knoflook dan genezen wondjes sneller. Het blijkt zelfs dat het het verouderingsproces remt.  

4. Zalm  

Zalm zit vol eiwitten, het is dus ook een uitstekende bron van biotine. Een voedingsstof die de productie van keratine ondersteunt. Maar dat is niet het enige voordeel van deze gezonde vette vis. Het bevat namelijk ook een hoop omega-3 vetzuren. Deze vetzuren helpen de haargroei maar houden ook het hart gezond.  

5. Mango  

Naast dat dit fruit heerlijk smaakt, is het ook mega gezond. Je zou het een ware superfood kunnen noemen. Net als een zoete aardappel zit de mango vol met provitamine A. Ook zit dit fruitstuk vol met vitamine C en foliumzuur. Goed voor de gezondheid van je haar en de huid.  

Sharing is caring