Hoe ziet een gezond ontbijt eruit?

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Voor de één is het geen enkele moeite om te ontbijten en de ander heeft er juist veel moeite mee. Toch is ontbijten slim om te doen, maar waar bestaat een gezond ontbijtje uit? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.  

Waarom ontbijten? 

Het nemen van ontbijt is ontzettend belangrijk. Wanneer je wakker bent heb je 8 tot 12 uur niet meer gegeten. Je lichaam heeft nieuwe brandstof nodig om er weer helemaal tegenaan te kunnen gaan en daarom moet je dus ontbijten. Een goed, stevig en evenwichtig ontbijt is dus een must. 

Hoe ziet een gezond ontbijt eruit? 

De één houdt ervan om goed te ontbijten en heeft dan ook snel een goed gevuld bord met een ontbijtje en de ander vindt één boterham of een bakje yoghurt al te veel. Toch is het belangrijk om in ieder geval iets te eten voor ontbijt. Maar wat is goed om te eten als ontbijt? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.   

Graanproducten 

Je kan dan kiezen voor bijvoorbeeld volkoren of granenbrood, maar ook vezelrijke ontbijtengranen. Met deze producten krijg je genoeg koolhydraten binnen tijdens je eerste maaltijd van de dag. Wanneer je geen zin hebt in brood kan je dus kiezen voor ontbijtgranen en nee dan moet je niet kiezen voor ontbijtgranen met chocolade, maar juist eentje die veel vezels bevatten en niet te veel suikers.  

Fruit  

Het eten van fruit kan je natuurlijk de hele dag door doen, maar tijdens het ontbijt een heerlijk stukje vers fruit is ontzettend makkelijk en lekker. Zo kan je een stukje fruit eten bij je yoghurt met ontbijtgranen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het na je ontbijt te eten. 

Het drinken van water 

Een goede gewoonte om je dag mee te beginnen is het drinken van een goed glas water. Je hebt flink wat uren niks gedronken en door je dag te beginnen met een glas water word je weer even gehydrateerd. Daarna kan je natuurlijk gaan voor een kopje koffie, thee of iets anders waar je zin in hebt.  

Sharing is caring