5 dingen waarvan je niet wist dat je het kon  

De mens is een gewoontedier. We blijven graag in onze comfort zone en doen wat wel al kennen en kunnen. Ook in sport is dit het geval. Je hebt jezelf vast wel is vergeleken met iemand in de sportschool en gedacht: ‘ik wou dat ik dat ook kon!’. Wat houdt je tegen? Daarom geven we jou graag wat inspiratie en laten we je zien dat je met de juiste mindset en genoeg discipline het sowieso kunt bereiken. Je zult versteld staan van wat je lichaam allemaal tot in staat is!  

1. In een handstand stil blijven staan.  

Het kost even wat tijd, maar als een handstand jouw doel is, is het zeker de moeite waard. Je zult moeten beginnen met tegen de muur aan oefenen. Uiteindelijk kan je steeds vaker proberen je voeten van de muur te halen. Als je geen schouderklachten hebt, staat niets jouw handstand nog in de weg. Waar het om gaat, is het hebben van de juiste mindset en het loslaten van de angst om je wereld tijdelijk op zijn kop te zetten! 

2. Je bent flexibel genoeg om een spagaat te doen 

Het zijn niet alleen je gewrichten die na verloop van tijd mobieler kunnen worden. Ook je pezen, banden en spieren kun je laten wennen aan het rekken en strekken. In de spagaat? Opeens is het helemaal geen probleem meer. Je zult zelf de nodige discipline moeten opbrengen. Hier staan de beste stretchoefeningen voor jou. 

3. Je kunt zware gewichten tillen 

Een zware deadlift of bench press is niet alleen iets voor sportschoolfanaten. Natuurlijk is een zuivere techniek de belangrijkste basis, maar als je die eenmaal onder de knie hebt, hoef je niet bang te zijn voor zware gewichten. Vooral vrouwen onderschatten zich vaak en denken dat ze automatisch een soort hulk worden als ze met gewichten gaan tillen. Wat er eigenlijk gebeurt, is dat je je spieren blootstelt aan een intensieve trainingsprikkel waardoor je spieren groeien, je een flink aantal calorieën verbrandt en je nooit meer hulp nodig hebt bij het tillen van zware dozen.  

4. Je hoeft push-ups niet vanaf je knieën te doen 

Knee Push-ups doe je vanaf je knieën en zijn vaak het alternatief voor iedereen die nog geen clean push-ups kan uitvoeren. Bij deze variant stappen mensen niet snel over naar de volgende stap, een normale push-up. Tijd voor een nieuwe aanpak, en kijk hoeveel je er kan zonder knieën te gebruiken.  

5. Minstens één pull-up moet ook nog wel lukken 

Pull-ups zijn dé bodyweight-oefeningen. Met deze oefening versterk je niet alleen je bovenlichaam, maar het ziet er ook nog eens cool uit. Is het voor jou onmogelijk om aan de optrekstang te trainen? Daar zijn wij het niet mee eens. Er zijn verschillende varianten van de pull-up, de eenvoudige manier om omhoog te trekken is met chin-ups.  

Sharing is caring