Dit is waarom jij vaker lepeltje-lepeltje wilt liggen 

Lepeltje-lepetje is misschien net zo’n houding waar je slapende arm van krijgt, maar laten we eerlijk wezen, deze positie hebben mensen het graag over. Als grote lepel voelt het alsof je je liefje beschermt en als kleine lepel voel je je geborgen. 

Wist je dat 35 procent van de Nederlanders juist liever met de rug naar de partner toe slaapt? Misschien wordt het tijd voor een lepelrevolutie! 

Wat is de lepeltje-lepeltje houding? 

Het is een knuffelhouding waarbij twee mensen op hun zij liggen, in dezelfde richting, met de rug van de ‘kleine lepel’ tegen de voorkant van de ‘grote lepel’. De grote lepel houdt de kleine lepel vaak stevig vast. Op deze manier liggen, ziet er net zo uit als twee lepels die gestapeld zijn terwijl hun rondingen in elkaar passen. 

Lepeltje-lepeltje is goed voor je relatie 

Kwetsbaarheid en bescherming 

Afhankelijk van of je de grote lepel op de kleine lepel bent, kan deze slaaphouding gevoelens van kwetsbaarheid, veiligheid of bescherming bevorderen. Wanneer je partner achter je ligt en je vasthoudt, krijg je het gevoel ondersteund en gewiegd te worden. Ook geeft het je een gevoel van eenheid en comfort.  

Meer intimiteit 

Een van de grootste voordelen van lepelen is dat het een gevoel van verbondenheid tussen partners vergroot. Lepelen verbetert de intimiteit, en niet alleen seksuele intimiteit. Het kan ook de emotionele intimiteit die we met iemand voelen vergroten of versterken.  

Feel- good hormonen 

Naast dat het goed is voor je relatie, maakt lepelen en knuffelen het feel-good hormoon aan in je hersenen. Dit gebeurt zelfs al bij een omhelsing. Het vergroot het gevoel van verbondenheid.  

Goed voor je immuunsysteem 

Over die feel-good hormonen gesproken, oxytocine stimuleert je afweercellen die andere cellen van het afweersysteem reguleren. Die cellen zijn essentieel om je immuunsysteem sterk in balans te houden. 

Sharing is caring