6 smoesjes om niet te gaan sporten 

Zeg is eerlijk, hoe vaak heb jij al een reden voor jezelf moeten bedenken om niet te gaan sporten? Geloof ons, je bent niet de enige. We zijn allemaal van tijd tot tijd onze motivatie wel even helemaal kwijt. De truc is om de rollen om te draaien en op zoek te gaan naar een goede reden om toch wel naar de sportschool te gaan. Wij hebben de beste smoesjes om niet te gaan sporten verzameld en een paar tips om de smoesjes overbodig te maken! 

Excuus 1: Het was een zware dag 

Het was een lange dag vol met stress. Je moest op het kantoor al overal heen en weer rennen en nu nog sporten is het laatste waar je aan denkt. Je bent moe en vind dat je al hard genoeg gewerkt hebt vandaag. Ook al klinkt het misschien gek, maar juist nu heeft je lichaam beweging nodig om je batterij weer op te laden. Trainen helpt om je hoofd leeg te maken en de stress van de dag achter je te laten. Dus een dumbbell in plaats van de afstandsbediening pakken is het beste wat je kunt doen! 

Excuus 2: Maandag begin ik echt 

Vanaf maandag wordt alles anders. Je gaat gezond eten, elke dag wandelen en je gaat een paar keer in de week sporten. Stom genoeg vertel je jezelf dit elke week. Lijkt ons duidelijk een geval van uitstelgedrag. Wat je hieraan kunt doen? Doe het gewoon en begin klein. Je hebt geen specifieke dag of gelegenheid nodig om te beginnen. Maar begin rustig aan, overdrijf het niet. Begin bijvoorbeeld met wandelen tijdens je lunchpauze! 

Excuus 3: Het regent 

Op sommige dagen is het buiten wel heel erg nat en donker. Alleen al van het idee dat je de deur uit moet, krijg je het koud. We begrijpen dat je niet in de stromende regen naar buiten wilt, maar wat is er mis met een thuis work-out? Zelfs als je thuis geen apparatuur hebt, kan je een yogasessie of HIIT-work-out doen.  

Excuus 4: De zon schijnt 

Ja zeker, ook mooi weer wordt vaak gebruikt als een excuus. Je wilt toch liever genieten van de warme zonnestralen en niet staan zweten in een muffe sportschool.  

Een tip! Gebruik de stad als gym! Loop door alle winkelstraten en breng wat variatie in je trainingsroutine. Tijdens deze work-out kun je van de frisse lucht genieten, vitamine D opdoen, creatief bezig zijn en nieuwe trainingsprikkels instellen.  

Excuus 5: Je hebt nog ‘iets te doen’ 

Werk, winkelen, koken. Je dag zit vol met to-do’s. Je hebt helemaal geen tijd om te gaan sporten, toch? Vaak is dit een van de meest voorkomende smoesjes, er kan namelijk altijd wel wat tussendoor komen. Om dit te voorkomen moet je prioriteiten anders stellen. Hoe belangrijk is sporten voor jou? Het antwoord hangt af van jouw ‘waarom’. Waarom train je? Als je weet wat jouw doel is, dan is het een stuk makkelijker om prioriteit aan je training te geven. 

Excuus 6: Je hebt nog steeds spierpijn 

Heb je last van spierpijn? Dan kan je deze spier beter even met rust laten, want je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Maar dat betekent niet dat je helemaal niets kunt doen. Een actieve dag kan de bloedsomloop stimuleren en zelfs spierpijn verlichten. Een lichte cardiosessie of een wandeling is eigenlijk precies wat je nodig hebt.  

Sharing is caring