Hoe kegel balls je seksleven kunnen verbeteren 

Grote kans dat je regelmatig in de sportschool te vinden bent om je armen, billen en buikspieren te trainen. Heb je er ooit aan gedacht om ook je bekkenbodemspieren te trainen? Als je betere seks wilt, kun je maar beter snel verder lezen! 

Sterke bekkenbodemspieren zijn essentieel voor fijne seks. Je bekkenbodemspieren ondersteunen namelijk niet alleen alle organen in het bekken, ze staan ook bekend als je seksspieren. En dat is niet voor niets. Wanneer je ze net zo traint als de andere spieren van je lichaam, kan de bloedtoevoer naar de vagina, de vochtigheid en vaginale spanning toenemen. Zo word je meer opgewonden tijdens de seks en kun je er nog meer van genieten. Ook je partner zal extra genieten van het strakke gevoel dat jouw spierbeheersing hem geeft. 

Om je bekkenbodemspieren te trainen, kun je gebruik maken van kegel balls. Met deze balletjes train je met elke beweging je bekkenbodemspieren op een opwindende manier. 

Wat zijn kegel balls? 

Kegel balls worden ook wel Chinese ballen of Jiggle-balls genoemd. Ze worden al eeuwen gebruikt als alternatief voor traditionele bekkenbodemoefeningen. Het zijn simpelweg bolletjes die zijn ontworpen om de bekkenspieren van vrouwen te versterken. Je bekkenbodem bestaat uit een groep spieren die je bekkenorganen ondersteunt, waaronder je vagina, baarmoeder, blaas, urethra, het laatste deel van de dikke darm, het rectum en de anus.  

Hoe werkt het 

Elke kegel ball bestaat uit een balletje dat een trilling genereert. Door deze inwendig in te brengen, zorgt het voor een trilling van je bekkenbodemspieren. Net als dat je tijdens het sporten bepaalde spieren traint om sterker te worden, kunnen de kegel balls helpen bij het trainen van je bekkenbodemspieren.  

Voordelen van kegel balls 

Voor vrouwen hebben de kegel balls verschillende voordelen. Moet je vaak plassen? Dan kunnen bekkenbodemoefeningen met deze balletjes helpen om je blaas te trainen. Zo hoef je niet de hele dag door naar het toilet. Ook kan het helpen bij het beheersen van plotselings urineren. 

Daarnaast kunnen deze balletjes een positieve invloed hebben op je relatie. De bewegingen van de ballen stimuleert je vaginawanden, waardoor de bloedstroom toeneemt en de zin in seks groter kan worden. Hierdoor kun je ook je orgasmes intenser ervaren, omdat je bekkenspieren eerst samentrekken en daarna ontspannen.  

Sharing is caring