5 oefeningen voor sterke bovenbenen 

Het zweet staat op je rug, je hartslag gaat omhoog en je benen verzuren. Heerlijk zo’n flinke training. We hebben de beste oefeningen voor sterke bovenbenen voor je op een rijtje gezet.  

Wall sit 

Sport je regelmatig thuis dan ben je waarschijnlijk wel bekend met deze intense oefening. Ga met je rug tegen een muur staan. Zorg dat je voeten op heupbreedte staan. Laat jezelf rustig door je knieën zakken. Je gaat als het ware zitten. Je zit als het waren tegen de muur en houdt je knieën in een hoek van 90 graden. Daag jezelf uit en kijk hoelang je deze oefening kan vasthouden, houd vol! 

Squat 

Plaats je voeten net iets breder dan schouderbreedte. Laat je tenen licht naar buiten wijzen. Houd je rug recht en sta met je knieën licht gebogen. Zak langzaam door je knieën totdat je een hoek van 90 graden bereikt. Zorg dat de bovenbenen parallel zijn aan de grond. Let op, houdt je rug recht en zorg dat de knieën niet voorbij de tenen komen. Kom terug omhoog in de uitgangspositie. Zorg dat als je omhoog komt je kracht zet vanuit de hakken om zo de oefening effectief uit te voeren.  

Kettlebell swing 

Voor deze oefening heb je een kettlebell nodig, heb je deze niet dan werkt een fles wasmiddel ook prima. Ga met je voeten iets breder dan schouderbreedte staat en pak de kettlebell met twee handen vast. Houd je rug recht en duw je heupen naar achteren. Hurk en zwaai de kettlebell tussen je benen tot achter de heupen. Kom omhoog, duw je heupen naar voren en zwaai de kettlebell tot ongeveer schouderhoogte. Zwaai de kettlebell terug en herhaal.  

Side lunge 

Deze oefening kan je met of zonder gewichten uitvoeren. Ga staan in dezelfde startpositie als een squat. Zet een grote stap naar links en buig je linkerbeen. Laat je heupen naar beneden en achteren zakken. Zorg dat je bovenbeen evenwijdig is aan de vloer. Kom terug in de startpositie en herhaal de oefening aan de rechterkant.  

Box jump 

Dit is een intensieve. Zorg dat je een box van ongeveer 30 centimeter hebt als uitgangspunt. Ga tegen over de box staan, zak door je knieën en spring op de box. Stap af en herhaal.  Zorg dat je als je land de knieën gebogen zijn om de impact te beperken.  

Sharing is caring