Wat zijn compound oefeningen? 

Grote kans dat jij weleens een compound oefening hebt gedaan. Maar wat is een compound oefening nou precies. Deze soort oefeningen behoren tot de meeste voorkomende en gebruikte oefeningen. We vertellen je er alles over. 

Wat zijn compound oefeningen? 

Laten we het simpel houden. Compound oefeningen zijn bewegingen waarbij je meerdere spiergroepen gebruikt. Deadliften is hier een goed voorbeeld van. Deze oefening is gericht op je rug, hamstrings, bilspieren maar ook je core en bovenlichaam. Een geweldige oefening dus.  

Voordelen van compound oefeningen  

  1. Efficiënt 

 Efficiënter dan een compound oefening wordt het niet. Het bespaart een hele hoop tijd. Verwerk een aantal compound oefeningen in je training en je zal merken dat je sneller klaar bent met je training. 

  1. Zwaar trainen 

 Door het gebruik van meerdere spiergroepen zal je merken dat je jezelf meer kan uitdagen. Het is wel belangrijk de juiste houding en techniek aan te houden. Hoe zwaarder je traint hoe groter de kans op blessures. 

  1. Verbranding  

Grotere bewegingen en het gebruikt van meerdere spiergroepen zorgt ervoor dat je meer gaat verbranden.  

  1. Hartslag 

Doe je het goed dan kan een intensieve krachttraining ervoor zorgen dat je hartslag flink omhoog gaat. Daar heb je zeker niet alleen cardio voor nodig. Je gebruikt meerdere spieren tegelijkertijd en dat vraagt om hard werken. Om voldoende energie te kunnen leveren aan de spieren gaat je hart sneller pompen.  

  1. Mobiliteit 

Bij het uitvoeren van een compound oefening komt wat techniek kijken. Om ze goed uit te kunnen voeren is mobiliteit van belang. Naast het werken aan je kracht zorgen compound oefeningen ook voor een boost aan je concentratie en mobiliteit.  

De beste compound oefeningen 

  • Squat 
  • Deadlift 
  • Bankdrukken  
  • Pull-ups  

Sharing is caring