Alles over microneedling

Je hebt er de laatste jaren vast weleens van gehoord, microneedling. Deze behandeling is helemaal ‘hot & happening’. Maar wanneer kies je voor deze behandeling en misschien nog wel belangrijker, wat voor resultaat behaal je. We leggen het je graag uit!  

Wat is microneedling  

Een microneedling behandeling wordt uitgevoerd met een dermapen. Met de pen wordt de huid behandelend met hele kleine naaldjes, deze zijn van chirurgisch staal. Deze naaldjes maken als het waren kleine gaatjes in de huid. Door de huid op deze manier te stimuleren gaat de huid collageen en elastine aanmaken.  

Reactie van de huid 

De behandeling is niet heel pijnlijk. De huid zal na de microneedling sessie wel lichtroze tot rood worden. Na 2 tot 4 dagen gaat de huid vervellen. Dit is de vernieuwing die plaatsvindt. De huid kan na de behandeling warm aanvoelen, alsof je iets te lang in de zon hebt gezeten. Over de zon gesproken, het is belangrijk je goed met een SPF in te smeren. Ga ook niet pulken aan de velletjes, laat deze zitten totdat de huid ze zelf loslaat. Velletjes vallen minder op als je ze goed vet houdt met een crème.  

Resultaat 

Direct na de behandeling zal je nog niet meteen resultaat zien. De huid doet er minimaal 6 tot 8 weken over om collageen te vormen, het resultaat laat even op zich wachten. Een groot voordeel van deze behandeling. De aanmaak van collageen en elastine kan nog maanden na de behandeling doorwerken. Met als resultaat een egale en strakke huid. 

Wanneer kies je voor deze behandeling 

Microneedling geeft resultaat voor de volgende huidproblemen: 

  • Littekens (ook van acne) 
  • Verouderde en slappe huid 
  • Pigmentvlekken 
  • Grove poriën  
  • Striae 

Sharing is caring