Kopje kruidenthee? Dit zijn de voordelen!

Een kopje thee is natuurlijk ontzettend lekker wanneer het wat kouder buiten is. Een kopje thee houdt op een natuurlijke manier je lichaam gezond. Zo heeft kruidenthee nog veel meer voordelen. Dus pak er alvast een kopje kruidenthee bij, want dit zijn de voordelen! 

Voordelen van kruidenthee  

Een kopje thee is niet alleen lekker, maar houdt je lichaam ook goed warm. Maar dit is niet het enige voordeel van kruidenthee, er zijn namelijk nog veel meer voordelen. 

  • Je weerstand wordt verhoogd door kruidenthee. 
  • Het brengt je zenuwen tot rust en daardoor zal je makkelijker in slaap kunnen komen. 
  • Je lichaam raakt goed gehydrateerd. 
  • Natuurlijk niet te vergeten het heeft een positief effect op je spijsvertering. 

Het is goed voor je huid 

Water drinken is goed voor je huid, want je huid raakt daardoor gehydrateerd en zo ook bij kruidenthee. Door veel thee en water te drinken zal je huid er gezonder uitzien en ook mooi stralen! Ook kan het helpen tegen acne en puistjes. Groene thee is vooral erg werkend. 

Afvallen 

Drink jij op een dag lekker veel kopjes thee? Heel goed, want het zorgt er namelijk voor dat je minder behoefte hebt aan bijvoorbeeld frisdrank. Het drinken van thee is namelijk een gezonde en goede vervanging.  

Soorten kruidenthee en hun werking 

Citroenkruid  

Het citroenkruid is goed voor je spijsvertering en heeft een positieve werking op je galblaas. Ook is citroenkruid goed om je angst en nervositeit te beheersen. 

Lavendel 

Het ruikt niet alleen ontzettend lekker, maar is ook goed om je migraine of duizeligheid te verlichten. Lavendel werkt ook kalmerend en het kan je dus ook helpen om in slaap te vallen wanneer je wat meer moeite hebt om in slaap te komen.  

Salie 

Niet alleen citroenkruid heeft een positieve werking op je galblaas, maar ook salie. Heb jij last van het feit dat je in de nacht zweet? Salie kan je helpen om dat te verminderen. 

Tijm 

Wanneer je je een beetje grieperig voelt of moe dan kan tijm je daarbij helpen. Tijm stimuleert onder andere ook je spijsvertering en kan helpen tegen krampen en winderigheid. 

Brandnetel 

Het is niet fijn wanneer je in een hoopje brandnetels valt, maar heeft wel een vocht afdrijvende werking en helpt tegen het hebben van diarree.  

Gember 

Het drinken van gemberthee is heel goed voor je wanneer je last hebt van misselijkheid. Het kan je helpen om je langzaam weer beter te voelen. 

Sharing is caring