Dit zijn de voordelen van een foamroller en zo gebruik je hem 

De foamroller, de populaire massagetool. Perfect voor een warming-up en om je spieren te masseren na een pittige work-out.  

Overactieve spieren 

Deze tool lijkt een perfecte manier om overactieve spieren aan te pakken. Overactieve spieren zijn spieren die niet echt ontspannen. Dat kan te maken hebben met meerdere factoren zoals stress, maar ook ongebalanceerd trainen. Het hebben van overactieve spieren kan leiden tot kramp die niet lijkt te verdwijnen.  

Warming up en cooling-down  


Een foamroller wordt vaak gebruikt om de spieren mee op te warmen. Je maakt de spieren goed los voor de training. Maar je verhoogt ook je ademhaling en hartslag. De perfecte voorbereiding voor een pittige work-out.  

 
Ook na de training kan je de foamroller inzetten voor de cooling-down. Door na je training aan de slag te gaan met de foamroller versnel je het herstel van spieren en verbeter je de afvoer van afvalstoffen.  

Zo gebruik je de foamroller 

Ontspan de hamstrings 

Ga op de grond zitten met je benen vooruit. De foamroller schuif je onder je billen. Zet je handen achter je op de vloer, zo ondersteun jij jezelf. Rol dan van je knieën tot je billen. Je kan deze oefening zwaarder maken door je ene been over de andere te leggen en zo één been te rollen.  

Maak je plank of push-up intensief 


Kost een push-up jouw geen moeite en ben je een professional in planken. Leg dan de foamroller onder je voeten of onder je handen. Zo wordt de oefening extra zwaar. Ook werk je aan je balans. 

Soepele schouder 

Begin zittend op de grond en leg de foamroller achter je neer. Kom omlaag en zorg dat de foamroller onder je schouderbladen ligt. Lift je billen van de grond om druk op je rug te voelen. Rol langzaam van voren naar achteren om zo de rug los te maken.  

Zo ontspan je de bilspier 

Leg de foamroller onder je billen en ga erop zitten. Leg je enkel over je andere been heen, zo blijf je makkelijker in balans. Leun met je handen op de grond en rol heel en weer.  

Sharing is caring