5x eten tegen urineverlies 

Urineverlies komt vooral bij veel vrouwen voor. Vooral na het bevallen of bij vrouwen met overgewicht. Vaak heeft urineverlies te maken met een uitgerekte of verslapte spieren in het bekkenbodemgebied. Een dieet stopt het urineverlies natuurlijk niet. Maar je kan wel rekening houden met wat je eet en drinkt om die klachten te verminderen. Daarom hieronder, zes keer eten dat helpt tegen urineverlies. 

  1. Water 

Een verstopping kan een grote rol spelen bij urineverlies. Dit klinkt een beetje onlogisch maar toch is het zo. Als je voldoende water drinkt, zorg je ervoor dat je lichaam gehydrateerd wordt en voorkomt uitdroging en daarmee darmstoornissen zoals verstoppingen. Te weinig vocht zorgt ook dat de urine heel erg geconcentreerd is, en dat leidt tot blaasirritatie.  

Wel is het handig om koffie, thee of frisdranken te vermijden. Dit kan de blaas gaan irriteren en dat kan weer zorgen voor een chronische blaasontsteking, urineverlies of juist moeite met plassen. De tip is daarom om 1,5 liter water per dag te drinken 

  1. Te veel vette vis 

Sommige mensen krijgen te veel omega 6 vetzuren binnen. Omega-6 vetzuren verlagen het risico op hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding. Hoewel omega-6 in de basis erg gezond is, kan dit omslaan naar een verkeerde verhouding tussen omega-3 en omega-6. Het vetzuur omega-3 helpt omega-6 namelijk om haar werk te doen. Zijn er in verhouding te veel omega-6 vetzuren in je lichaam aanwezig, dan kan dat voor ontstekingen zorgen en daarmee urineverlies verergeren.  

  1. Vitamine D 

Vrouwen met een hoog vitamine D gehalte, hebben minder risico op een zwakke bekkenbodem. De vitamine draagt bij aan sterke en soepele spieren en die heb je nodig om je blaas onder controle te houden. Vitamine D komt veel voor in eieren, vette vissoorten, volle melk en alle niet-afgeroomde zuivelproducten zoals boter.  

  1. Magnesium 

Bananen bevatten veel magnesium. Dit is een onmisbaar mineraal dat ervoor zorgt dat je spieren goed functioneren. Ook zorgt magnesium ervoor dat tijdens het plassen je blaas volledig geleegd wordt, omdat het je blaas helpt ontspannen. Ook zit er veel magnesium in noten, bonen en aardappels.  

  1. Minder alcohol 

Alcohol heeft direct effect op je blaas. Het zorgt ervoor dat je vaker naar het toilet moet. Ook heeft het een negatieve invloed op de signaalfunctie op je brein. Daardoor heb je minder controle over je blaas en zal een ongelukje eerder gebeuren.  

Sharing is caring