Waarom gebruik maken van een yogamat? 

Het moment dat je oefeningen moet doen op de grond, maar geen mat bij de hand hebt dan is dat verschrikkelijk. Maar het gebruik maken van een yogamat heeft veel voordelen. In dit artikel lees je er meer over. 

Waarom een yogamat? 

Je kunt sommige oefeningen gewoon op de grond uitvoeren, maar met een yogamat is het toch allemaal wat makkelijker. Je zult namelijk na een tijdje wel merken dat het een stuk prettiger is als je een yogamat gebruikt namelijk: 

  • Het zorgt voor meer grip 

Doordat je op een mat ligt hebben je handen en voeten veel meer grip en glij je dus minder makkelijk weg. Je staat een stuk stabieler en je kunt veel langer in een bepaalde houding staan. 

  • Het is comfortabeler 

Op een mat staan staat veel comfortabeler dan dat je op zo’n koude harde vloer staat.  

  • Isolatie 

Door een mat kan je voorkomen dat je het koud gaat krijgen. Bij sommige oefeningen moet je op de grond liggen en dat kan soms erg koud, maar ook hard aanvoelen. 

  • Het is een stuk hygiënischer 

Het is ook een stuk frisser om op een matje te liggen. Je ligt op een vloer waar allemaal mensen overheen lopen.  

Oefeningen voor op een matje 

Je kan ontzettend veel oefeningen doen op een matje. Wij hebben voor jou een aantal oefeningen namelijk: 

De hundreds 

Ga op de mat liggen met je benen in een hoek van 90 graden in de lucht. Ga in een crunch houding liggen en plaats je armen langs je lichaam. Beweeg vervolgens langzaam met je armen op en neer. Wil je het moeilijker voor jezelf maken? Strek dan om de beurt je been.  

Back extensions 

Ga plat op je buik liggen en strek je benen helemaal uit. Leg je handen onder je voorhoofd en span je buikspieren goed aan. Breng vervolgens je bovenlichaam omhoog en hou dat even vast. Kom dan weer rustig omlaag.  

Glute bridge 

Ga op je rug liggen en plaats je voeten op de grond. Leg je armen langs je lichaam en breng vervolgens je je heupen en billen omhoog. Je vormt dan een rechte lijn met je knieën en schouders. Hou het dan even vast en kom vervolgens weer langzaam omlaag.  

Burpees 

Je bent misschien al uitgeput als je het woord alleen al leest, maar het is het waard. Ga aan de voorkant van je mat staan met je voeten op heupbreedte. Buig dan door je knieën en zet je handen op de grond. Spring dan naar achteren zodat je in een plank positie komt. Spring dan weer terug naar je handen. Kom dan rechtop te staan en maak een kleine sprong.  

Sharing is caring