In slaap vallen met je tv aan, is dat nou echt zo slecht? 

Je hebt je helemaal klaargemaakt om naar bed te gaan en je gaat nog heel even die ene aflevering kijken van je favoriete serie. En voor je het weet ben je ineens in slaap gevallen met je tv aan. Maar is nou echt zo slecht voor je als de meeste mensen zeggen? Wij hebben voor jou het antwoord. 

Je slaap 

Onze interne klok geeft aan wanneer je moet slapen en wanneer je weer moet opstaan. Deze interne klok wordt beheerd door het hormoon genaamd melatonine. Dit hormoon zorgt ervoor dat je slaperig wordt en dat wanneer het donker wordt je lichaam melatonine aanmaakt.  

Wanneer het weer licht wordt buiten dan wordt de productie van melatonine stopgezet. Je lichaam krijgt dan een teken dat het tijd is om op te staan en je dag lekker te beginnen. 

De achtergrondgeluiden 

Wanneer je de tv aanzet en je het geluid hard genoeg zet zodat het alle gedachtes van de hele dag overmeesterd kan het je helpen om in slaap te komen. Zorg er dan wel voor dat je het geluid niet al te hard, want het moet je niet afleiden. Wanneer je een aflevering kiest die al meerdere keren hebt gegeven kan het je een gevoel geven van vertrouwdheid.

Het is wel belangrijk dat je niet afhankelijk wordt voor het kijken van tv voordat je gaat slapen. Wanneer je er namelijk aan gewend raakt is het moeilijk voor je om zonder dat je tv aanstaat in slaap te komen.  

Het blauwe licht 

Wanneer je gebruik maakt van een tv kan dat het blauwe licht waar je ogen aan worden blootgesteld verminderen in tegenstelling tot je tablet of telefoon, want dat staat veel dichter bij je ogen.  

Slapen met een tv is niet het slechtste plan, maar ook niet het slimst. Maar wanneer het helpt omdat je normaal een slechte nachtrust hebt dan is het helemaal prima. 

Sharing is caring