Muffintops, met deze tips laat je ze verdwijnen! 

Ben jij het overtollige vet dat boven een strakke broek uitpuilt ook zo zat? Dat snappen we, maar hoe kom je van deze ‘muffintops’ af? In dit artikel vertellen we je hoe je ervan af kunt komen!  

Muffintops  

Het heeft echt helemaal niets met lekkere muffins te maken, de vetjes die uitsteken aan de bovenkant van je broek. Behalve dan dat ze zo worden genoemd omdat het ons wel doet denken aan de top van een muffin in een bakvormpje.  

Muffintops ongezond 

We weten dat overtollig vet niet gezond is, muffintops zijn dat daarom ook niet. Overtollig buikvet kan ervoor zorgen dat je een hoger risico hebt op een hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziekten. Daarnaast is het ook zo dat je een groter risico hebt op borst- en darmkanker bij meer buikvet.  

Muffintops laten verdwijnen!  

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om te weten hoe je ze kunt laten verdwijnen. We maken wel al gelijk een belangrijke kanttekening: dit is niet makkelijk. Daarnaast vergt het discipline en je moet ook niet verwachten dat het 1,2,3, gebeurd is. Maar des al niet te min, een goed begin is het halve werk. Dus heb je muffintops? En wil je ze weg hebben, probeer dan eens de onderstaande tips! 

  1. Let op je voeding!  

Het is om te beginnen echt heel erg belangrijk om op je voeding te letten, afvallen en dus ook je muffintops kwijtraken betekent dat je gezond en gevarieerd voedsel moet eten. Natuurlijk kan je af en toe nog genieten van iets ongezonds maar probeer in de basis te kiezen voor gezonde en gevarieerde voeding.  

  1. Verlaag je stress en zorg voor meer ontspanning  

Wanneer je veel stress hebt, kan dit ervoor zorgen dat je ongezond en veel gaat eten. Dit zorgt niet voor een vermindering van je muffintops. Zorg daarom dat je jouw stress zo veel mogelijk verlaagt en dat je jezelf ontspannen voelt. Dit zorgt ervoor dat je niet vanwege stress hoeft te kiezen voor ongezonde opties.  

  1. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen 

De belangrijkste tip is: bewegen, bewegen en nog eens bewegen. Van sporten en bewegen weten we dat het een grote invloed kan hebben op het laten verdwijnen van jouw muffintops. Wist je dat je niet eens speciale oefeningen hoeft te doen die gericht zijn op bijvoorbeeld buikspieroefeningen? Het bewegen in de vorm van hardlopen, wandelen of fietsen zorgt ook al voor vetverbranding en dus ook die van je muffintops.  

Sharing is caring