Tagliatelle met een broccolisaus 

Ingrediënten voor 2 personen 

  • 125 tagliatelle 
  • 300 gr broccoli 
  • 200 ml room 
  • Half blokje bouillon 
  • Teentje knoflook 
  • 125 gr champignons  
  • Kleine handje walnoten 
  • Handje cherrytomaatjes 
  • Snufje chilipoeder 
  • Snufje peper 
  • Snufje zout 
  • Wat Parmezaanse kaas 

Bereidingswijze 

Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar, ondertussen kook je de tagliatelle zoals staat beschreven op de verpakking. Snijd de knoflook fijn en doe die in een verwarmde pan met olijfolie. Snijd de champignons in plakjes en doe die dan in de pan. Als de pasta klaar is doe je die daar ook bij.  

De broccoli zal ook klaar zijn, dus je kan hem afgieten. Als je het hebt afgegoten doe je het terug in de pan en doe je daar de room en bouillon bij. Dit pureer je vervolgens totdat er een romige saus ontstaan. Je kan de saus vervolgens nog wat meer op smaak brengen met peper, zout en chilipoeder. 

Doe de saus dan door de pasta met champignons en roer dit even goed door zodat alles goed verdeeld is. Halveer de cherrytomaatjes en voeg die ook toe aan de pan. Pak er een klein handje walnoten bij en hak die een klein beetje fijn en verdeel dat over de borden samen met de Parmezaanse kaas. Nu kan je het serveren en genieten maar.  

Sharing is caring