Dit is waarom avocado’s goed zijn voor je gezondheid 

De meeste mensen zijn dol op avocado’s. Je kunt de avocado ook op veel verschillende manieren eten, denk bijvoorbeeld aan de welbekende avocado toast of een salade met avocado erdoorheen. Maar wist je dat het eten van avocado ook nog eens ontzettend goed is voor je gezondheid? In dit artikel vertellen we waarom dit zo is. 

Avocado’s bevatten goede vetten 

Wanneer we het woord ‘vet’ horen associëren we dit vaak direct met iets ongezonds en iets waar je niet te veel van moet eten omdat het voor overgewicht kan zorgen. Maar dit is niet altijd terecht, er zijn namelijk ook veel goede vetten die je lichaam nodig heeft. En deze vetten bevat de avocado, het gaat dan over de enkelvoudig onverzadigde vetten.  

Avocado’s bevatten veel eiwitten  

De avocado is vrij eiwitrijk. Dit kan handig zijn voor wanneer je bijvoorbeeld vegetarisch of plantaardig eet en je op zoekt bent naar andere bronnen van eiwitten.  

Ook wanneer je niet vegetarisch of veganistisch eet kun je hier natuurlijk je voordeel mee doen. Bovendien is je lichaam ook blij met die eiwitten.  

Avocado’s bevatten veel vitamines, mineralen en antioxidanten  

Avocado’s zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze bevatten onder andere de volgende vitamines: E, K, B2, B3, B5 en B6. Daarnaast zitten ze ook vol met kalium, zink, fosfor en ijzer.  

Avocado’s verlagen je hongergevoel 

De avocado’s zijn niet zo laag in hun calorieën, een avocado levert je namelijk zo tussen de 200- 300 calorieën op. Maar gelukkig is de avocado wel gezond. Het volgende voordeel van de avocado is dat wanneer je een avocado hebt gegeten je pas veel later op de dag weer honger hebt. Een tip is daarom om te lunchen met een avocado, dit zorgt ervoor dat je minder trek krijgt in bijvoorbeeld ongezonde snacks voordat je gaat avondeten.  

Sharing is caring