Red velvet koekjes 

Ingrediënten voor 24 koekjes 

  • 300 gr bloem 
  • 180 gr boter 
  • 165 basterdsuiker (lichte) 
  • 2 eieren 
  • 1 tl bakpoeder 
  • 1 tl vanille extract  
  • 10 gr cacaopoeder  
  • Paar druppels rode kleurstof 
  • Snufje zout 
  • 200 gr witte chocolade 

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 170 graden en hak 100 gr van de witte chocolade. Pak er een beslagkom bij en doe daar de boter samen met de basterdsuiker in. Dit mix je dan met een mixer tot een luchtig beslag. Doe nu de eieren en vanille erbij en mix dit dan ook nog even goed door.  

Je hebt nu een tweede beslagkom nodig en zeef daar de bloem in samen met de bakpoeder en cacaopoeder. Meng dit dan even goed door elkaar. Nu doe je het bloemmengsel in de kom waar het botermengsel inzit en dit kneed je met je handen of met een mixer met deeghaken. Blijf doorgaan totdat het een goed deeg is. 

Als het een goed deeg is doe je de witte chocolade erbij samen met de rode kleurstof. Dit moet je dan ook nog even kenden, maar om ervoor te zorgen dat je geen rode handen krijgt kan je even handschoenen aantrekken. Maak er een deegbal van en zet het afgedekt in de koelkast voor 30 minuten.  

Pak er een bakplaat bij en doe daar bakpapier op. Pak het deeg uit de koelkast en maak er 24 balletjes van. Druk de balletjes een klein beetje plat en bak ze voor 15 minuten in de oven. Als ze uit de oven komen is het belangrijk dat je ze goed laat afkoelen.  

Ondertussen dat de koekjes aan het afkoelen zijn kan je de andere 100 gr van de witte chocolade smelten en over de koekjes verdelen. Nu kan je serveren en smullen maar! 

Sharing is caring