5x waxen 

Waxen is een steeds populairdere ontharingstechniek. Helaas doe je het niet zo makkelijk als even je benen scheren onder douche. Ook zijn veel mensen bang voor de pijn en of het wel goed is voor je huid. Hieronder 7 vragen die je jezelf stelt voordat je gaat waxen. 

  1. Waarom waxen? 

Waxen is een oude manier om je haargroei te verzachten en te verminderen. Door te waxen verwijder je niet alleen de haartjes bij de haarwortel, maar neem je ook dode huidcellen mee. Hierdoor heb je een super glad eindresultaat.  

  1. Doet waxen pijn? 

Iedereen heeft een andere pijngrens, dus de ervaring van pijn of gevoeligheid kan per persoon verschillen. Het kan zeker een beetje gevoelig zijn, vooral de eerste keer. Je huid een haartjes moeten nog wennen aan dit, maar hoe vaker je het doet, hoe minder pijn het zal doen.  

  1. Hoelang blijven de haartjes weg? 

Wanneer de behandeling goed is uitgevoerd en er geen haartjes met de haarwortel zijn verwijderd en niet zijn afgebroken, dan zul je minimaal twee weken een glad resultaat ervaren. Hoe vaker je een waxbehandeling ondergaat, hoe langer de haren weg zullen blijven.  

  1. Is waxen slecht voor je huid?

Waxen is zeker niet slecht voor je huid, juist erg goed! Het verwijdert dode huidcellen, waardoor de kans op ingegroeide haren veel minder is dan bij andere ontharingsmethodes.  

  1. Wanneer is het handig om niet te waxen?

Wanneer je gebruikt maakt van medicatie dat de huid verdunt, is waxing niet aan te raden. Ook bij wondjes of na een peeling waarbij de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd, is het niet verstandig om een waxbehandeling te ondergaan. Bespreek twijfels over medicatie of andere problemen met de huid altijd met de waxspecialist, zodat je zeker weet dat het goed gaat. Ook wordt er geadviseerd om na de waxing geen strakke kleding te dragen of de felle zon op te zoeken.  

Sharing is caring