Volg je hart dan is vergissen eigenlijk niet mogelijk

Een tijdje geleden zat ik met mijn nicht, die me heel dierbaar is en mij goed kent, bij Buurten in de Gaard. Ik zit heel graag bij Buurten, meestal bij Buurten in Oost. Maar dit keer dus een koffietje bij de Gaard. We hadden het over allerlei dingen en op een gegeven moment kwam het gesprek op mijn werk als coach. Als moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 14 tot 20 komen er veel jongeren bij ons over de vloer. Ik vind het altijd leuk om met ze te praten, een biertje mee te drinken en te horen wat ze allemaal bezighoudt.

Mijn nicht zei tegen me: ‘Het coachen van jongeren past bij je, ken je geen huisarts of iemand die veel met studenten/jongeren werkt.’ Ik ken inderdaad iemand die een praktijk heeft speciaal voor studenten en ik heb hem geappt of we een afspraak konden maken. We hebben op een zonnige dag op een terras gezeten en ik vroeg hem of ik bij hem op de praktijk een soort inloopspreekuur kon houden voor studenten die hun hart willen luchten. Dat vond hij een leuk en goed idee. Een paar dagen later zat ik met mijn jaarclubgenootje bij Dikke Dries Oost en ik raakte aan de praat met een leuke studente. Ik vertelde van mijn plannen en ze zei: ‘Hoe cool zou het zijn als je bij ons op de studentenvereniging zou kunnen zitten, dan is het super laagdrempelig voor leden om binnen te lopen.’ Ze hoeven geen verwijsbrief te halen bij een huisarts, of op een wachtlijst te staan bij een psycholoog.

“Inhouse Coach”

Ik werd heel enthousiast van dit idee en ik ben in gesprek gegaan met het bestuur van UVSV. Er waren wat drempels omdat ik daar zelf geen lid ben geweest dus op de oud-leden avond van Unitas, de vereniging waar ik zelf lid ben geweest, heb ik iemand van de senaat aangesproken en gelijk een afspraak gemaakt om een koffietje te doen die komende week. Zij was enthousiast en heeft het idee besproken met de rest van de senaat. Het plan om te starten als “Inhouse Coach” was geboren.

Op 13 januari ben ik gestart, in de “Heemel” de dispuutsruimte bij Unitas op het Lucas Bolwerk. Ik vind het heel mooi en bijzonder dat ik na zo’n lange tijd terug ben op de plek waar ik mooie momenten heb beleefd als student en vriendschappen heb gesloten voor het leven. Dit jaar vieren we met onze jaarclub ons 30-jarig jubileum.

In mijn wandelcoachpraktijk, ‘Get Joy Coaching’, coach ik mensen van alle leeftijden en kom ik diverse thema’s tegen, dit kan zijn, onvoldoende balans tussen werk en privé, heb ik wel de juiste baan, de lat ligt veel te hoog, een negatief zelfbeeld, te  veel afhankelijkheid van ouders enz. Ik ben een “mensen mens”, ik vind het echt fijn om mensen op allerlei gebieden verder te kunnen helpen.

Wat ik mooi vind aan jonge mensen is dat de wereld nog aan hun voeten ligt, zij hebben nog een leven voor zich en hebben zoveel kansen en mogelijkheden. Ik zie zoveel talent en enthousiasme en ambitie bij hen en ik vind het een uitdaging om ze te helpen iets te zoeken wat echt bij ze past, waar hun hart sneller van gaat kloppen. Er is best een hoge sociale druk, social media, waar letterlijk een filter over veel levens ligt, een prestatiemaatschappij, waardoor het lastig kan zijn rust te nemen en echt te luisteren naar je hart.

Dit is zo belangrijk!! Want als je je hart volgt is vergissen eigenlijk niet mogelijk!

Aandacht in de media

Er is veel nood onder studenten en in de media is daar gelukkig ook aandacht voor.

Zo is mijn start als “Inhouse Coach” opgepikt door het AD en ben ik geïnterviewd door DUIC.

Mijn doel is subsidie te krijgen voor het werk dat ik doe onder studenten.

Ik snap namelijk heel goed dat het al een stap is om toe te geven dat je mentaal niet lekker zit, dat is een drempel, de volgende drempel is de financiën.

Er zullen studenten zijn waarvan de ouders het geen probleem vinden financieel bij te springen, maar wat als de band met je ouders niet zo goed is of je durft het probleem niet aan te kaarten bij je ouders.

Geld aan jezelf spenderen is ander geld dan “Biergeld” en dat snap ik heel goed!!!

Ik geloof echt dat ik door gesprekken een verandering kan brengen in de levens van jonge mensen en dat geeft mij enorm veel energie en zorgt ervoor dan mijn hart sneller klopt, want je passie volgen maakt een mens gelukkig!

www.getjoycoaching.nl

Sharing is caring