Feitjes over sperma 

Je kent het wel, dat plakkerige witte goedje genaamd sperma. Noodzakelijk als je zwanger wilt worden, een kliederboel als je geen condoom gebruikt. Hieronder een paar bijzondere feitjes over sperma! 

Doorslikken of smeren is super goed! 

Sperma smeren op je gezicht? Dit klinkt super vies, maar het schijnt harstikke gezond te zijn. In sperma zit namelijk spermine, wat wonderen doet voor rimpels. Mocht je het toch liever doorslikken? Dan is dat heel goed voor je tanden, vanwege de zink en calcium die erin zit.  

Mannen in rokjes 

Als de mannen hun sperma in topvorm willen hebben, is het beter dat het niet te warm is daar beneden. Daarom is het handig om luchtige broeken te dragen of… een rokje! Yes heren, kijk je vriendin of moeder maar eens lief aan, want zo kan op die manier alles lekker doorwaaien en wordt het niet al te warm en broeierig daar beneden.  

Smaak van sperma wordt beïnvloed door de eetkeuzes van de man 

Het zaad van een man kan een ander smaakje krijgen als hij bepaalde ingrediënten eet. Als een man veel melkproducten, knoflook, uien of rood vlees eet, dan is de smaak vaak wat bitterder en zuurder. Het schijnt dat als de man ananas eet, de smaak van het sperma zoeter wordt. Dit geldt overigens ook voor vrouwen! 

Een spermacel maken duurt twee maanden 

Een man maakt zijn hele leven lang sperma aan. Het maken van een spermacel kost aardig wat tijd, namelijk twee hele maanden. En dit duurt best wel lang, als je bedenkt dat bij een ejaculatie maar liefst 33 tot 46 miljoen zaadcellen vrijkomen.  

Sharing is caring