8 fouten bij het gebruiken van deo 

Vaak doen we het op in de ochtend, na het sporten, misschien nog ff snel halverwege de dag. Even snel wat deo onder je stinkoksel en je kan de dag weer door. Het zit vaak standaard in onze tas, maar gebruik je hem wel zoals het bedoeld is? 

Je gebruikt de deo als die nat is 

Deo werkt het beste op een droge huid. Als je huid namelijk nat is van het zweet of water, dan werkt het minder goed. Het blijft minder goed op je huid zitten en de werking van de deo zal minder lang duren. 

Deo opdoen na het scheren 

Na het scheren is je huid extra gevoelig en kan het dus pijn doen als je de deo aanbrengt. Je moet dan vooral oppassen met sprays die alcohol bevatten, deze doen vaak extra pijn dan. Dit kan voor een geïrriteerde oksels en andere problemen zorgen. Wees dus voorzichtig als je direct na het scheren al deo op doet.  

Je gebruikt de verkeerde deodorant 

Je hebt zoveel verschillende tegenwoordig. Anti-transparant, de deo-spray of de gewone deo. De een voorkomt nare luchtjes, terwijl de ander het hele zweetproces tegengaat. De meeste anti-perspirant bevatten aluminium zouten, soms gemixt met een bepaald soort zout die wordt gemengd met een eiwit in de zweetklieren. Dit vormt een laag die de zweetproductie blokkeert. Dit soort deo hoor je juist in de avond te gebruiken voordat je naar bed gaat.  

Meerder lagen over elkaar 

Wat je misschien wel is doet met mascara of haarspray, kan dus niet bij deo. Die extra laagjes gaan niet helpen. Je kan beter een goede laag doen en het verder met rust laten. Doe het pas weer op als je merkt dat het weer gaat stinken.  

Niet ‘s ochtends 

Deo werkt het beste als de zweetklieren minder actief zijn en er zo min mogelijk kans is op vochtigheid. Omdat deodorant altijd op een droge en schone huid gebruikt moet worden, kan je het beste ‘s avonds na het douchen je oksels goed droog maken en het dan erop spuiten of rollen. En als je ‘s ochtends toch behoefte hebt aan een frisse geur, kan je best een beetje deo op sprayen.  

Een dagje zonder deo 

Afhankelijk van je lichaam en zweetproductie, is het niet nodig om elke dag te sprayen of te rollen. Een dagje vergeten is dus geen ramp. Sommige deo’s werken 48 uur, waardoor je het niet altijd hoeft aan te brengen. Twijfel je toch? Reinig dan eerst je oksels, gooi er wat water overheen, droog het goed af en breng het opnieuw aan.  

Sharing is caring